A Husky tényleg nehezebben kezelhető, mint a Belga juhász?
Nekünk 3 B. Juhászunk van.
Az elején (nagyon) nehéz volt kivívni, hogy én legyek a falkavezér, de most már minden simán megy.
Utóbbi időben megfogott a Husky-k szépsége, és utánuk keztem olvasni.
Mindenhol azt olvastam, hogy a legnehezebben kezelhető kutya.
Ez igaz?
12/l
Ebben minden benne van ami egy tökéletes provokatív kérdéshez kell. Mellesleg a stílus ahogy írsz nem egy 12 éves kislányra vall.
Gondolom a Belga Juhászkutya Malit takar, ami szép és jó de a Mali úgymond 'egygazdás' kutya így kétlem, hogy te lennél a falkavezér. Grönniről és Tervurenről nem tudom, de gondolom ott sincs nagyon másképp.
Ha pedig a kérdés nem csak provokáció/kitaláció akkor azért érdemes tudnod, hogy a két fajta semmiben nem hasonlít, de főleg nem jellemben.
Amég a Mali él-hal a munkáért és 'könnyen' tanítható (gondolok arra, hogy akar dolgozni és nem kell könyörögni neki) addig a Husky mindent el fog követni, hogy ne azt csinálja amit te kérsz. Persze ha három Mali között nő fel ez lehet kevésbé fog kijönni belőle de alapesetben így van. A fárasztás mindkét kutyának teljesen másból áll. Amég a Malival napi 26 órát kell dolgozni addig a Huskyval legalább 30at futni. Persze ezt még lehetne ragozni.
A husky egy borzasztó természetű kutya. amilyen szép, olyan hülye. Ha unatkozik, akkor szökik és fut, full céltalanul, ezért van az, hogy a szomszéd településen fogják be a kutyát.
Ha szeretnél vele sportolni, ahol csak futnia kell, pl elkezded a szánhúzást ( befoghatod a több kutyát is, legalább együtt fáradnak és kijön egy fogat ), de itthon a szárazföldi verzió, terepgumikkal a menő és kezd teret hódítani.
Ha nem akarsz egy olyan kutyát, ami buta, mint a föld, fejhangon visít, ha unatkozik és közben megtalálja a módját, hogyan szökjön el, akkor maradj a belgánál. Értelmesebbek és lehet velük mit kezdeni.
Köszönöm a válaszokat!
Őszintén szólva nem szeretnék Husky-t, csak
utánuk olvastam, és felmerült bennem ez a kérdés. A Három Belgánál (malinois) is nehéz volt kivívni a tiszteletüket, akkor egy husky-nál milyen lehet...
Igen 12 vagyok. Az írásomról/stílusomról nem tehetek, engem így neveltek. A kutyikkal sokat foglalkoztam, hogy én legyek a falkavezér :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!