Német juhász tapasztalatok?
Az 5 óra foglalkozás bőven elég, mozgásigénye közepesnek mondható. Bárhova viheted majd magaddal, ha kiskorától hozzászoktatod mindenféle helyzethez, élőlényhez - azaz szocializálod.
Érdemes vele kutyasulizni: munkakutya, szeretnek dolgozni, feladatokat tanulni, végrehajtani, és őrző-védőzni is. Ez nekik remek szórakozás.
Bőven elég sőt ha intenzív mozgásban vesz részt és agyban is lefoglalja az ember akkor kevesebb is elég, Én Reggel másfél óra tréninget szoktam tartani neki este munka után kb két két és fél óra könnyed séta egy kis aport, engedelmességi feladatok, ha van időnk és nem sötétedik ránk akkor pár akadálypályás feladat. A hétvége nagy rész az övé, imádja ha vele vagy, még akkor is ha csak melledet űl a kertben ameddig te mogyorót szedsz.
Mi sokat járunk túrázni, és kocsi híján tömegközlekedési eszközökön jórészt, vagyis busz meg vonat. A legjobb túratárs, póráz nélkül sem távolodik el tőled, ha jól van tanítva akkor egy szóra behívható. Imád úszni pancsolni, ha nincs patak vagy tó, neki egy sáros pocsolya is remek játék. Én hamarabb el szoktam fáradni mint ő... de gondolom ez nem meglepő... ^^"
Mivel a Német Juhász nagyon okos érdemes vele minél korábban, a harmadik oltást követően kutyasuliba menni, persze te is bármire meg tudod tanítani egy kis jutalomfalat segítségével, de a kutyasuliban a többi kutya mellet a szocializációt is megtanulja. Nekünk nagyon bevált, és az alapokat hagyományos kutyasuliban sajátítottuk el. Csodás engedelmességi munkája lett, 2-3 hónap alatt heti egy kutyasulival, otthoni gyakorlással. Persze én az őrző/védőt nem akartam, így az kimarad. Másik kutyasuliban a tükör módszerrel sem volt gondunk, de mivel nekünk már meg voltak az alapok nekem az Agility volt a lényeg, azt is rekord gyorsan sajátította el, jó móka volt az alagút és a billenő pad.
Bocsi egy kicsit ömlengős lett a vége. Szerintem nincs jobb társ a Német Juhásznál, nekem 20 éve csak ilyen kutyáim vannak. Bármire meg lehet őket tanítani, ha jó az idegrendszerük bármilyen helyzetben képesek nyugodtak maradni, még a kenu sem elképzelhetetlen szerintem, de azt sohasem próbáltam. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!