Skót juhász kutyival tapasztalatok? Esetleg név ötleteket is mondanátok kislány skót juhásznak?
A kiállítási vonal elég bamba, ahogy én tapasztaltam... Bár lehet hogy csak azért mert a gazda is olyan volt xD De szerintem ma már inkább csak dísznek való egy ilyen kutya. De amúgy kedves, barátságos kutyák.
Egyetértek az előzővel, csak ne Lassie legyen a neve!
Apukámnak volt egy, én sajnos nem ismertem, de kivételesen okos volt, rengeteg történetet mesél róla. Sajnos a mai tenyésztők tudomásom szerinte már inkább a küllemtenyésztés felé mennek el, ami nem tesz jót a fajtának. Bár skót juhásszal nincs túl sok tapasztalatom, de a show vonalú német juhászról ezt írják egy cikkben:
"Továbbá összehasonlította ezeknek a tenyészvonalakból származó kutyáknak az arckifejezését a nem show-németjuhászoknak az arckifejezésével, aminek az lett az eredménye, hogy a kiállítási normáknak jól megfelelő kutyák nagyobb arányban rendelkeztek unalmas, buta, üres, semmitmondó arcmimikával, mint a másik csoport állatai. Ez utóbbi vizsgálati eredmény oka arra vezethető vissza, hogy ezekben a kutyákban, bár genetikailag az eredeti feladatok elvégzésére hivatott ösztönök valamely fokon még megmaradtak, az ösztönök kielégítése, a feladatok, cselekvések célja és azok megoldása már generációkon keresztül nem biztosított számukra."
Tehát amit az egyik válaszoló
...mondott a kiallítási vonalú skótokról, az nem feltétlenül hülyeség!
Bocsi, véletlenül elküldtem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!