Német juhász mennyire nehezen kezelhető kutya?
Sziasztok!
Ez a kutya mennyire nehezen kezelhető,mondjuk egy német juhász kan,ha viszem suliba meg következetesen és határozottan nevelem lehetnek gondok?
Briardról és német juhászról mi a véleményetek?
Attól függ, milyen suliba viszed. Ha hagyományosba, valószínűleg egy nehezen kezelhető kutyát fogsz kapni. Olyan suliba járj vele, ahol nem a tanítás az első, hanem a kutya-gazda kapcsolat, a kötődés és ahol szabadon dolgoznak a kutyák, ennek következtében megfelelően szocializálódnak. Ahol nem használnak fizikai fenyítést, módszereket sem fegyelmezésnél, sem tanításnál, ahol téged tanítanak meg a kutya kommunikációjára, hogyan rendezd a viszonyotokat eredményesen és hogy elégítsd ki a kutya ösztön energiáit, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott legyen.
A nj egy kiváló munka kutya, nem hiába használják katonai, rendőr, kereső kutyának. Okos, tanulékony, gazda centrikus, persze megfelelő nevelés mellett.
A briard szintén hasonlóan értelmes, tanulékony, bár tovább használták terelő kutyának, ennek következtében nem lehet olyan keményen dolgozni vele, mint a nj-al. A hagyományos nevelés nála véget ér. Ez egy érzékeny, szeretet éhes, családbarát fajta, én nagyon szeretem.
értem.
Miskolc körül melyik kutyasulit ajánlanád?
Borsod-dogsport elég jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!