Kaukázusi juhászkutya mennyire nyugodt fajta?
az elhizlalt, esetleg beteg (sajnos gyakori!) kaukázusi nyugodt, lomha csak.
gondolj bele, miből lett: nyáj mellett egész nap éber, naponta több hektárt bejáró őrkutyák voltak az őseik. nagy termetük ellenére nagyon gyorsak tudnak lenni, és bizony - a maguk kellemes ügető tempójában - egész nap tudnák róni a kilométereket. nagyon nagy területre van szükségük, és egy börtönt idéző kerítésre, mert a territoriális ösztönük nem korlátozódik a telekhatárokra!
abba meg már nem is mennék bele, hogy egy ilyen kutyát mennyivel másképp kell nevelni, mennyivel eltérőbb az esze járása a többi fajtáétől... mert szerintem nem ezt a fajtát keresed.
Milyen célra szeretnéd? Örző-védő feladatok betöltésére, vagy "csak" azért, hogy legyen egy új családtag?
Kinti vagy benti, esetleg kinti-benti kutya lenne?
Ragaszkodnál egy ekkora kutyához, vagy kisebb méretűvel is kiegyeznél?
Volt már kutyád, van tapasztalatod? A nevelés miatt kérdezem, hogy mondjuk elbírnál e egy makacsabb, nagyobb következetességet igénylő fajtával is?
Mennyit szánsz rá? Úgy értem mindenképpen fajtatiszta legyen, vagy lehet keverék is?
Más, egyéb kritérium, feltétel aminek meg kell hogy feleljen a nyugodtságon kívül?
Tudom, hogy nem kéne kérdésedre kérdésekkel válaszolni, de szívesen segítenék választani. :)
kutyád volt már?
mert első kutyának nehogy kaukázusit válassz,mert az végeztes hiba,meg ha ezelőtt csak kiskutyáid voltak,akkor sem vegyél kaut..
Nekem volt már számtalan kutyám (csau-csau,kuvasz,németjuhász,puli) még sem veszek most kaut ,mert nagyon oda kell ráfigyelni,határozott nevelést igényel,nagyon dominánsnak és erősnek kell lenned,hogy kordába tudd tartani,de am szerintem egy nagyon jó kutya.
ez területörző,nem sétáltatni való kutya
jajj, utolsó, már majdnem ment a zöld kéz... ezt az utolsó mondatot nem kellett volna.
dehogynem kell sétáltatni! sőt, ha nincs 1-2ha védendő terület, akkor KELL sétáltatni... mivel nagyon nagy területek bejárására vannak kitalálva, és nagyon nagy a TÉR és TERÜLET igényük. ha pedig a kert ehhez kicsi, akkor bizony ki kell menni, és le kell járni a napi kilométer adagot.
Szóval, a kérdésekre válaszolva:
Igen, volt már kutyám, 2 is. igaz, hogy nekik nem teljesen én voltam a bandagazda, de rám is hallgattak.
Örző-védő feladatra és családtagnak is szeretném. /Volt olyan, hogy néha nyitva felejtjük az utcaajtót, és az egyik szomszéd fogja magát és csak úgy bejön, és nem a legbajmentesebb szomszéd../
Kinti-benti kutya lenne, ugyanis van egy apartmanrészünk, és a vendégek többsége nem szereti ha olálkodik a kutya, ezért úgy gondoltam, hogy amikor vannak vendégek, bent van velem, amikor nincsenek kiengedem.
Szeretném ha kb ekkora lenne, eddig inkább olyan középméretűek voltak, a középméreten belül is a kisebb fajták. /Amúgy láttam egyik rokonomnál egy kaukázusit, és ott szerettem bele ebbe a fajtába./
lehet keverék is, pl itt gyk-n olyat olvastam, hogy a tulajdonosnak kaukázusi-német juhász keveréke volt,. nem gond ha keverék, de jó lenne ha kaukázusira hasonlítana. (:
Annyi hogy legyen nyugodt, vagyis nem az hogy olyan mint akit semmi sem izgat meg mindent letojik, hanem hogy ne rohanjon állandóan. Meg az is cél lenne, hogy a sétáltatást úgy oldanám meg, hogy elmegyek futni és velem jön a kutyus.
Kb ennyi, remélem, ezzel előrébb jutunk. :)
Amúgy köszönöm szépen a válaszokat!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!