A shiba inu is nagyon nehezen kezelhető kutya?
Sokszor olvasom,hogy a japán fajták menmyire nehezen nevelhetőek, pl. az akita.
De a Shiba is ilyen? Csak mert nagyon sokvideót láttam ahol nyugott és egy csomó trükköt tud.
Nehezen motivalhato, nem "kinozza" a megfelelei vagy, onallo torekvesu, nagyon magas a vadaszosztone, konnyen tanul de pusztan joszorakozasbol nem fog engedelmeskedni, poraz nelkul nem megbizhato.
A shiba alapvetoen nyugodt nem izgulos fajta, konnyen tanul, de nem fog nekem paradezni ha epp nincs kedve.
Nyilvan a YT tele van szuper shibas videokkal (pl. ellie), ennek egy resze kiragadott pillanat (epp olyan hangulatban kapta el a kutyat), vagy szerencses tulajdonosok egyike, akinek a Shibaja nem hordozza magan a szabvany jegyeket. De 100-bol 95-nek seggfajas a shibaja:P
Nyilvan le leszek pontozva, de ha beszelsz olyanokkal akiknek Shibaja van, jobbara meg fogja erositeni (nem a keverek tulajokra gondolok a tuzlokennelbol) a fentieket.
OFF
Nem tudom ki hogy van vele de engem lenyűgöz a Shiba és az Akita nem éppen egyszerű természete az összes hülyeségükkel. Tartani még nem mertem egyik fajtát sem de egyszer majd ha tapasztaltabb leszek biztos belevágok.
A nehezen kezelhető nem azt jelenti, hogy hülye és idegbeteg...
Inkább olyan mint egy macska. Azt csinálja amihez kedve van. Ha a réten a nyúl után akar szaladni, akkor tojni fog rá, hogy ott ordibálsz utána. Ha a hajad tépve toporzékolsz, hogy adjon már pacsit, röhögve otthagy. Ezért nem jó pl első kutyának, mert ha nem tudja a gazdi, hogy hogyan nézzen fel rá a kutyája, akkor ott vérzik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!