Tudnátok ajánlani egy olyan őrzőkutyát (fajtát), amelyik viszonylag könnyen kezelhető?
Semmilyen kutyát nem szoktak "kezelni".
Még egy yorki is lehet olyan, hogy feladja a leckét a gazdájának a nevelése idején.
Német juhászt szerintem könnyű,ha nem az alom legdominánsabb kölykét viszed el illetve az orosz fekete terrier, én utóbbit szeretném,de csak pár év múlva lehetséges. Eléggé megismertem a fajtát.Következetes neveléssel meg kutyasulival szerintem tökéletes. Mondjuk kozmetika igényes fajta.
Dobermannt szerettem volna sokáig őket is könnyű kezelni viszonylag,tenyésztő mondta a lényeg,hogy le legyen agyilag és fizikailag is fárasztva. Határozott,következetes neveléssel sok őrző védő fajta tartható. Fontos lenne tudni mennyit tudnál vele mozogni,foglalkozni :)
A goldi azert általában eg nagy mozgasigenyu.
A másfél óra sem mindegy milyen mozgás, nálunk van h egy nap csak másfél óra, de túrázunk, futunk, nagyon aktívan toltjuk el es van mikor aznap nincs annyi erom, akkor is megvan idotartamra csak sokkal nyuggerebb a tempo.
Személyvédelemre öv kutyák használhatók.
Plusz kell hozzá kiképző, aki a te igényed szerint képzi a kutyát. Ezt iskolákban, vagy magadtól nem tudod megoldani. Egyéni képzés kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!