A belga juhász mennyiben más mint a border collie?
Mármint nem összességében kérdezem, tisztában vagyok hogy mire használják őket és miben mások, inkább az energia szintjükre vonatkozik a kérdésem.
Boldog border collie tulajdonos vagyok, és felmerült bennem a kérdés, hogy évek múlva amikor lehetőség nyílik rá szeretnék mell egy belga juhászt. Tudom hogy kemény munkakutya ő is, és hogy más nemű munkát igényel. Viszont az érdekelne hogy fizikai és szellemi fárasztásban elmarad-e a border collie mögött, vagy azonos, esetleg magasabb szintű foglalkozást igényel? Borderesként már nem tud nekem szerintem meglepetést okozni a foglalkozási idő, csak érdeklődök személyes tapasztalatokra mali tulajdonosoktól. :)
Igen a malinoisra gondolok.
Ennyivel magasabb? Azért a border sem piskóta, van hogy hat órát is foglalkozok vele egy nap összességében szellemi és fizikai fárasztást is beleérve, és ezen kívül plusz a passzív idő (munka vonalú borderem van).
Fizikailag elég neki annyi, mint a bordernek, csak más jellegű is, pl. őrző-védő foglalkozás.
A nevelése viszont nagyobb kihívás, domináns, kutyákkal sokszor agresszív, kemény munkakutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!