A kutyám retteg a hajszárítótól, hogyan lehetne
megbarátkoztatni vele?
Figyelt kérdés
Fürdés után kész tortúra megszárítani, menekülne mint az őrült, ha lefogom minden ízében reszket. Pedig már próbáltam úgy is, hogy jutalomfalatot adtam neki közben, de akkor még az sem érdekli. Ha nincs bekapcsolva a hajszárító, akkor is fél tőle, ha lerakom a földre nagy ívben kikerüli. Amúgy westie.
Ilyesmiben gyakorta a kutyának van igaza. Neked is elég volt egyszer megpörkölni a füle tövét :D
2010. jún. 3. 15:28
3/12 Akiteki válasza:
Ha még kikapcsolva is fél tőle, akkor nem tudsz mit kezdeni vele.
Biztosan utálja a nagy hangját.
Ha mindenáron meg akarod szárítani, akkor kénytelen leszel erőszakot alkalmazni, szeretni nem fogja.
Másik megoldás, hogy veszel 60 ezer feletti árért kutyaszárítót.
2010. jún. 3. 15:29
4/12 anonim válasza:
Ha ennyire fél, akkor ne szárítsd. Töröld meg amennyire bírod, majd megszárad bent utána magától.
Nem hiszem,hogy el lehetne hitetni vele,hogy az a borzasztóan hangos valami, ami meleget fúj, az nem árthat neki.
2010. jún. 3. 15:30
5/12 anonim válasza:
De ismerős a helyzet...:) Nekem is fél a fiú Westiem a hajszárítótól és 1 év alatt nem sikerült vele összebarátkoztatnom.... Mára már feladtam, kibírja amíg gyors megszárítom.... Inkább, mint hogy megfázzon.
2010. jún. 3. 15:35
6/12 anonim válasza:
Hagyd békén, mert lelkinyomorékot csinálsz belőle és mindentől majrézni fog ami hangos!!
Töröld meg, aztán fütsd be a fürdőszobát és maradj ott vele amíg meg nem szárad..
Vagy ah még kicsi akkor tekerd bele törölközőbe és melengesd..
2010. jún. 3. 15:36
7/12 anonim válasza:
Az én csivim is félt tőle sokáig, nekem sikerült hozzászoktatni. Gyakran csak előlhagytam,közel a fekvőhelyéhez kikapcsolva, hogy merje megszagolni,megnézegetni. Idővel már el mert aludni , hogy ott volt a kikapcsolt hajszárító, aztán néha kicsit bekapcsoltam a legkisebb fokozaton és magamat fújtam vele, közben hívtam magamhoz. Idővel már oda mert jönni és így tovább...szépen, fokozatosan,nekem sikerült.
2010. jún. 3. 15:38
8/12 anonim válasza:
Vagy használj a szárításhoz ilyen ventillátoros hősugárzót, az nem zúg annyira, és hatékonyabb is..
2010. jún. 3. 15:38
9/12 anonim válasza:
szia! az én westim is fél a hajszárítótól kicsi korától kezdve.ugatta,harapta,meg morgott rá.Aztán megpróbáltam ezt az elektromos hősugárzót vagy mit. és azt szereti.Most 5hónapos és fürdés után magától odaül elé mikor bekapcsolom. =) Először én is odaültem vele,az ölembe fogtam simogattam.
nekem ez vált be, sztem próbáld ki.
sok sikert!
2010. jún. 3. 15:58
10/12 anonim válasza:
Ha sokat fürdeted és szárítod tönkre megy a szőre és a bőre. Töröld meg és ne engedd ki amíg meg nem szárad, nem kell hajszárítózni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!