A BARF étrendben hol a szénhidrát? Ti nem adtok a kutyátoknak?
Már sok helyen utánaolvasgattam a nyersezésnek, de én nem látok benne szénhidrátot sehol. Pedig arra is szüksége van a kutyáknak.
Én ha barfoznék, tuti hogy rizst vagy zabpelyhet is adnék a kutyának mellé.
arról nem is beszélve h nem lehetett kiéhezve a kiflire,
a kutyának nincs szüksége változatos étrendre mint az embernek. ha egy évig csak tápot kap egézséges. A barf előnye h szebb lesz a szőre, nem lesz annyira büdi, jobb lesz a lehelete (feltéve ha sokat vagy vele)
A nyers mint opció, egy minőségi táp ugyanugy megfelel
A kutya húsevő. A bélrendszere és az állakpcsa mind mind a húsevésre vannak kifejlődve.
A szénhidrát a húsban is megtalálható.
pl: csikehús 100g esetén: 21,5g fehérje, 2,5g zsír, 0,4g szénhidrát. Bárány 100g esetén: 19,5g fehérje, 12,7g zsír, 0,3g szénhidrát.
Tehát válasszuk el a szénhidrát fogalmát a gabonától és növényi rostoktól. A kutya nehezen emészt minden növényi eredetű élelmiszert, hiszen azok lebontásához hosszú bélcsatornára van szükség. A Kutya bélcsatornája pedig rövid. Képes a gabonából is hasznosítani bizonyos vitaminokat de közel sem olyan hatékonysággal, mint a növény vagy mindenevők. Az előemésztett növényi rostok jobban hasznosulnak ez tény, vagyis a növényevő préda gyomor és béltartalmából könnyebben képes kiválasztani a számára hasznosuló vitaminokat. Ezért van hogy a zöld pacal az egyik leg vitamindúsabb táplálékforrás lehet neki, ha az ember képes elviselni a szagát. ^^"
A barfban a zöldségeknek és gyümölcsöknek elsősorban béltisztító és emésztést elősegítő szerepük van. A kutya legtöbb vitamint és ásványi anyagot a belsőségekből tud kinyerni (mirigyek, velő, máj, ivarszervek, lép, vese). Ha barfozol nem szükséges rizs mellé, de persze ártani nem ártasz vele, de csak ballaszt anyag, ha agyonfőzöd akkor egy kevés hasznosul belőle. A zöldséget és gyümölcsöt is érdemes esetleg összeturmixolni, akkor esélyes némi hasznos anyag felszívódás is. A zabpehely is opció, de az is csak agyon áztatva kicsi mennyiségben. A kettő közül jobba a rizs.
Csak a 13-as téves információra kell reagálnom, dehogy méreg az élesztő a kutyának, sőt nagyon hasznos is, természetesen kis mennyiségben.
A kérdésre pedig csak annyit, hogy ezt is tévesen több helyen olvastam már, hogy nem emésztik a rizst a kutyik, pedig ez nem igaz, csak ugye jól meg kell főzni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!