Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát válasszak, ha...

Milyen kutyát válasszak, ha ezek a terveim?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy kiskutyát. A szüleim bele is egyeztek, csak azt nem tudom, hogy milyen fajtát válasszak. Nyolcadik után szeretnék Budapestre elmenni tanulni, kb. 100 km-re van tőlünk, ezért kollégiumba járnék, de nem tudom, hogy a közel 4 és fél nap alatt a kutyámmal mi lenne. Rövid szőrű, barátságos kutyát szeretnék. Közepes, kicsit nagy termetűt. Szerintetek melyik kutya illene hozzám? Melyik tenyésztőtől tudom megvenni és kb. mennyiért? Előre is köszi a válaszokat :)
2010. jún. 2. 16:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező azért jó,hogy más itt próbál meggyőzni azt megse tudod köszönni/nemis az,hogy köszönni legalább reagálni rá/,tudod mit akor tegyél azt amit akarsz.Úgyis csak az lesz jó válasz amit te gondolsz.

Hiába járatom itt a szám /jelen esettben kezem/.

Tök mindegy nem??

Akkor meg vegyél olyat amilyen tetszik.

2010. jún. 2. 18:20
 12/21 anonim ***** válasza:

Ha a szüleid szivesen ondozzák miért ne lehetne? Ha az első két évben sülve-főve együtt vagytok úgyis kialakul a kötődés és a te kutyád marad ha eljársz is majd.

Sok ilyen kutya van, pl. beagle

2010. jún. 2. 19:30
 13/21 anonim ***** válasza:

Azzal legyél tisztába te is és főleg a szüleid hogy egy kutya nem 2 évre szól hanem 10-15 évre. Minden nap rá kell érni, akkor is ha leckéd van, akkor is ha buliba mennél, akkor is ha fáradt vagy, és majd akkor is ha dolgozni mész, elköltözöl és férjhez mész mert jó esetben a kutya még akkor is élni fog. 15 éven keresztül mindennap 3-4 séta ha esik ha fúj, fizetni a tápot, a dokit (ami nagyon nem olcsó), ápolni ha beteg, takarítani a pisit-kakit amíg pici meg amikor már öreg stb...

Ha ezt mind átgondoltátok, és belementek a szüleid hogy csináljak ha te nem érsz rá akkor és csak akkor vágj bele, mert egy kiskutya nem játék, nem teheted félre ha megunt és bizony mikor már a harmadik kedvenc cipődet rágja szét, vagy mikor a térdig érő hóba kell kivinni bizony nagy eséllyel unni fogod.

Tenyésztőtől egészséges fajtatiszta kutya 70.000ft felett van, de légy óvatos sok a szaporító ezt mindenképp olvasd végig olcsokutya.uw.hu

Szerintem inkább hozz menhelyről, ha úgy érzed nincs energiád/kedved egy kiskutyához (szobatisztaságra nevelés, ásás, rágás, rombolás, nyüszítés, kutya suli stb...) akkor jobban járnátok egy már érettebb 1-2-3 éves kutyával. Ha megírod merre laksz ajánlok neked menhelyet és kutyát is.

2010. jún. 2. 19:35
 14/21 anonim ***** válasza:
Ha tényleg hajlandó lennél menhelyről megmenteni egy kiskutyát és a szüleid vállalják az ellátását amikor nem vagy otthon, akkor szerintem vágj bele! A menhelyi kutyának még mindig jobb, ha hetente csak 2 napot lát téged, mintha a fél életét egy ketrecben töltené a menhelyen.
2010. jún. 2. 19:43
 15/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat mindenkinek.

Jászberényben lakok és most, hogy így átgondolom tényleg jobb lenne menhelyről hozni :)

2010. jún. 2. 19:51
 16/21 A kérdező kommentje:
Jajj és egyébként gondoltam ezekre a dolgokra is amiket itt sokan felsoroltak, de tényleg van egy néhány kutya ami kibír pár napot a gazdájával, és ha úgy van én is haza tudok majd jönni másnap meg vissza busszal, vagy akármi úgyhogy azon már nem múlik. Nem hanyagolnám el a kutyust semmi pénzért.
2010. jún. 2. 19:55
 17/21 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

Milyen messzire vagy hajlandó elmenni a kutyuért?

2010. jún. 2. 20:14
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Azért például Győrbe vagy ilyen nagyon messzi városokba biztos, hogy nem. Talán ami kb. másfél max. 2 órára van, de nem tudom :D
2010. jún. 2. 21:12
 19/21 anonim ***** válasza:
Szia! Megértem, hogy akarsz egy kutyát. Én is állatmániás vagyok, de ha kollégiumba mennék és tudnám, hogy nem lesz időm rá, akkor inkább nem kérnék. Majd középsuli után :D
2010. jún. 7. 19:39
 20/21 anonim ***** válasza:
Nekem innen van kutyám, nagyon rendesek és most is nagyon szép kutyáik vannak, ráadásul nincs menhelyük, ideiglenes családokkal dolgoznak, így nagy szükségük van örökbefogadókra hogy tudjanak újra menteni: [link]
2010. jún. 7. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!