Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Örző-védő versenyre való...

Örző-védő versenyre való felkészülés, hogyan?

Figyelt kérdés
Azokhoz szólna a kérdésem akik már részt vettek a kutyájukkal öv. versenyen.Hogyan lehet erre felkészíteni a kutyát ? Csak mert amit legutóbb láttam versenyt (Orosházán) nagyon jól teljesítettek a kutyák , de voltak olyan elemei a versenynek amit nemigazán értettem h hogyan lehet ilyenre megtanítani a kutyát (pl h benézzen a sátrakba a segédet keresve).igazából annyit tudok hogy engedelmességi vizsga alapfeltétel , de annak pl melyik szintje kell ? Szeretnék egy ilyen versenyen részt venni majd egy kutyával ( nem mostanában ) , és szeretnék előtte minél többet megtudni a versenyről , és arról hogyan lehet a legjobban felkészíteni rá a kutyát.Nem vagyok teljesen kezdő kutyás , de ilyen téren tályékozatlan vagyok.Tudna valaki segíteni ?
2010. jún. 2. 15:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kutyaiskola.Alaptanfolyam majd örző-védő tanfolyam.Ott mindent elmondanak és fel is készítenek.
2010. jún. 2. 15:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

kell hozzá egy megfelelő képességű kutya. kell hozzá egy iskola, ahol segítenek felépíteni a kutyádat az engedelmes, öv -és nyom fázisokban. kell hozzá sok-sok idő, kitartás.

Csak ennyi kell, mire eljutsz akár Orosházáig.

2010. jún. 2. 15:31
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem , hát kitartással nem lesz gond.Most van egy nj-om , ajándékba kaptam így nincs tk-ja és ő még inkább csak "tanulókutya" de a következő kutyámmal már szeretnék versenyezni is.Köszönöm a válaszokat , majd megérdeklődöm a kiképzőmnél a dolgokat.

Am mennyire számít az , hogy milyen és mennyi versenyt nyert egy kutya , annak a kölykei is öröklik a szülők tulajdonságait ? Mármint hogy jobban teljesít öv-vereseny mint mondjuk egy kiállítási eredményeket elért kutya kölykei , vagy ez tejesen egyénfüggő dolog ?

2010. jún. 2. 16:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen, jobban teljesít, főleg, ha német juhászról van szó. Ennél a fajtánál a munkára és a kiállításra tenyésztett vérvonalak annyira szétváltak, hogy szinte már két külön fajtáról beszélhetünk.
2010. jún. 3. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!