Nyelvvizsgára való felkészülés?
Én tavaly csináltam középfokú angolt a TELC-nél. Ha ősszel mész, gondolom egész jó szinten vagy már, így a szavak tanulását javaslom, intenzív tesztezést és a magnó gyakorlását.
Nekem nagyon sokat jelentett, amikor beszereztem a TELCes tesztkönyveket. Az Akadémia kiadósban azt hiszem 8 teszt van, ha azt kiszótárazod, egy idő után (kb 3. feladatsorban) már kezdesz ráérezni, hogy mik a tipikus telces szavak, azokat mindenképp tanuld meg. A Klett kiadós pedig fent van a neten, le lehet tölteni.(ha kell link, szólj) Az már (szinte) ugyanolyan nehézségű, mint maga a vizsga, de abban csak 4 feladatsor van, így mindkettőt nagyon javaslom. Ha ezeket végigcsinálod, és eléred a 60%-t, akkor nyugodtan mehetsz :)
Ha bármi érdekel még, nyugodtan kérdezz, megpróbálok segíteni :)
Most is tervezel tanárhoz járni? Ha igen, akkor a tanár biztos megmondja majd, hogy milyen szinten állsz, ha nem, akkor meg majd a feladatok eldöntik :)
A link:
A magnóhoz azt tanácsolom, hogy nézz filmeket angolul, angol felirattal. Plusz javaslom a Shrek-et angolul, ahhoz szerintem még felirat sem muszáj, jól érthető, pláne ha már láttad korábban. Vagy youtube-on rengeteg olyan video van, hogy a zenéhez írják a szövegét, azt is javaslom.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Nincs mit :) A szóbeli témák elméletileg titkosak, de elég sok kiszivárgott már és szerintem nagyjából ismétlődnek is, plusz pár új.
Van egy tavalyi listám listám, szerintem nagyjából fentről lefelé van a gyakoriság/fontosság szerinti sorrend.
a book you've read
a film you've seen
a trip you've made
a concert you'Ve attended
a traditional public holiday in your country
a tourist attraction near your town
a sport event you've been to
a cong/CD you'Ve listened to
national dishes
hungarian educational system
a famous person you would like to meet/you've meet
the ideal house/school of yours
a pet you would like to have
electronic/printed media
extreme weather conditions
a film characterlearning foreign languages
a recipe
media, tv, internet
your worst holiday
sport what you like
a competition you've won
traffic problems
an accindent you'va had
besz friend
transport
your tv watching habits
what do you do to keep fit
fast food restaurant
jobs
good/bad teacher
a journey you've had
valami, amit a jövőben meg szeretnél tanulni (pl főzés)
egy műemlék/festmény/épület, amit különlegesnek tartasz
korunk előnyei és hátrányai
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!