Miért vesznek az emberek kutyát?
Nem bűn az, ha valaki vesz egy kutyát, velem lakásban él, és oda nem lehetett volna akármilyen menhelyi kutyát választani, a mérete miatt sem, meg az adottságai miatt sem!
Nem kell megszólni senkit, örüljünk, hogy vannak olyan emberek akik szeretik az állatokat, és magukhoz vesznek egy kutyát, akár menhelyről, akár vásárolva!
Bocs az offért.
Egy "kedves" történet:
Kutyát szerettünk volna elárvult kutyusunk mellé. Csakis kistestű kankutya jöhetett szóba,és még volt pár igényünk ezzel kapcsolatban, sajnos menhelyen nem találtunk olyan kutyust, ami "megfelelt" volna a kritériumoknak.
Egy barátunk szólt, hogy egy ismerőse el szeretné ajándékozni a kutyáját családi okok miatt.
Hajrá nézzük meg. Sajnos a kutyusról kiderült, hogy se nem kan, se nem kistestű, de nagyon bájos 6 hónapos kis örökmozgó. Azért megkérdeztem a "gazdit" miért akar megválni tőle. A válasz: Menhelyről fogadták örökbe, de a felesége terhes lett, ezért lakásban nem kívánják tovább tartani, menhelyre is elvitte, de ott nem fogadták be, mondván mert nem kóbor kutya.
Itt számunkra a történet véget ért.
Múlt héten jött haza a párom, és meséli hogy találkozott az emberrel, és megkérdezte tőle sikerült-e már gazdát találni a kutyának.
A válasz nem, ezért fogta magát, elvitte valami istenhátamögötti helyre és szélnek eresztette, és sajnálja, hogy nem fajtatiszta volt, mert akkor legalább el tudta volna adni.
Tehát nem feltétlenül kell piedesztálra emelni azokat az embereket akik menhelyről fogadnak örökbe, mert közöttük is vannak szép számmal olyanok, akik egész egyszerűen nem fogják fel, mi az hogy felelősség.
Bizony, kedves kérdező... Tök gáz, hogy vannak tenyésztők. Sőt... az még gázabb, hogy állandóan kiskutyákat gyártanak.
Ha volna bennük felelősségtudat, amíg ki nem ürülnek a menhelyek, gyepik, egy db kiskutyának sem kellene megszületni.
Hiába tesztek még fel ezzel kapcsolatban kérdést úgyis csak vita lesz??!
Ezt élvezitek?
Megnyílnak a vélemények.
Van aki versenyezni szeretne van aki mg segíteni van aki mind a kettő.
Lehet,hogy épp aki menhelyről hozz/vesz kutyát annak révén,hogy ő sajnálja őket,de közben meg SEMMI mást nem a kutyákért,nem adományoz a menhelyekhez ellenben azzal aki tenyésztötől vesz kutyát és adományoz,na most akkor ezt nem azért írtam,hogy itt most akkor mindenki magára vegye,mert gondolom itt egyik gazda sem olyan,hogy nem adományoz a menhelyeknek,ezt azonnal gondoltam ezt átlagban írtam.
Ha azt várnánk,hogy elfogyanak a menhelyes kutyák akkor már kihallnának a törzskönyves kutyák a fajta kutyák és akor mi lenne?
És most akinek tényleg megvan az álmai kutyája az akkor vegyen kényszerből egy neki nem tetszett kutyát?
Ugyan már,kicsit mindenki elgondolkozhatna magán és mindenki tehetné azt amit tenni-e kell,de ezt aztán várhatjuk.Nem ezen kéne lovagolni hanem gondolkozni kéne.
Aki fajtatiszta kutyát vesz az valószinűleg ugyan ugy szereti a kutyákat,mint aki menhelyes kutyát válasszt.
Hisz rászánja a pénzt és gondozni fogja.
Aki meg menhelyes kutyát választ az is valszinűleg szereti a kutyát és könyörgöm nem ez lenne a lényeg?
SZERESSÜK ŐKET FAJTÁTÓL ELNÉZZVE!!!!!
Gáz az, hogy gyerekeket szültök, miközben annyi gyerek él árvaházban?
sőt... egy t-vel írják
Fajtiszta kutya nincsen, csak fajtatiszta, ezt jegyezzük már meg.
Ha véleményünk van, próáljuk már meg értelmesen elmondani, az egyik válaszoló nagyon összevissza volt.
Nekem három kutyám van:
Az elsőt az út szélén találtam, elütötte valami, nem volt szívem ott hagyni, hívtam hozzá orvost, aztán végülis felépült. Nem tudom mennyire kevert, leginkább az erdélyi kopó dominál(hat) benne.
A második, őt társnak szerettem volna az első mellé, lényegtelen volt, hogy milyen nemű, mekkora termető, csaupán szerettem volna egy kutyust. Elmentem a menhelyre, és egy rotinak kinéző kutyus csillogó szemekkel odarohant hozzám, és játszani akart, bár kicsit tartottam tőle, hiszen tudjuk, hogy mindkét fajta elég domináns jellem, de nem tudtam otthagyni, hazavittem. Semmi gond nincsen egyikőjükkel sem, jófejek, nem bántanak senkit, egy rossz szavam nincsen rájuk.
A harmadik egy bolognese fajtatiszta kutyus, akit az előző gazdája tenyésztőtől hozott, de aztán kiderült, hogy a gyerek allergiás a kutyaszőrre, úgyhogy végül ő is hozzánk került.
A tenyésztőkre, menhelyekre is szükség van, viszont az összes szaporítót, állatkínzót fejbe kéne lőni. Azokkal az emberekkel van gond, akik felelősséget vállalnak egy élőlényért, aztán kirakják a szűrét. Csak kapná vissza ugyanazt, amit ő tett, bánjanak vele is ugyanúgy, ahogy a kutyájával, és szerintem sokminden megoldódna.
Nem kell egymást támadni, mindkét félnek igaza van, egy kisgyerek mellé én sem mernék menhelyről vinni, viszont nekem adott volt a lehetőség, hogy megnézzem, minden rendben van-e a kutyussal. Így én bevállalhattam a menhelyet.
Lassan hét éve van meg a menhelyi kutyus, eddig hálistennek semmi gond nem volt vele, eleinte kicsit tartott az idegenektől, illetve gyűlöli a porszívót.
Már elnézést kérdező de szerintem semmi jogod nincs itélkezni amikor fogalmad sincs a dologról.
Miért fáj az neked ha valakinek más az ízlése és a szándéka mint neked? Te mit szólnál hozzá ha kijelölnék kihez mehetaz férjhez (vagy veheted el) és nem te választhatnád ki? A kutya 15 évig veled él, had legyen már olyan amilyenre vágysz! És nem mindenki menhelyi kutyára vágyik!
Menhelyen vagyok önkéntes mégis 5 kutyámból 4 mestertenyészetből származik több szár ezer forintért vettem őket, és nem érdekel ha azt mondják hogy sznob vagyok , meg önző meg menőzésnek vettem ! Mert NEM !!!
KIállításra járunk, örző-védőre , mind a 4 kutyámnak van tenyészszemléje, kiválóab szerepelnek kiállításon , és nem egyszer volt fajta győztesek .
"Egy keverék kutyus is ugyan olyan, sőtt...."
Erre csak anyit tudok mondani hogy nem kell azt írni hogy sőt... mert egyek sem jobb sem rosszabb ..!
Miért baj az hogy egy adott fajtát akarok ?? Miért baj az hogy megveszem ?? Melettük a 4 melett van 1 menhelyi kutyám is, anyuméknak , mamáéknak is mind menhelyi kutyájuk van (nekem köszönhetően ) de ha már megtehetem hogy megvegyem mert egy adott fajta szerelmese vagyok , had vegyem már meg annélkül hogy más beleszólna ebbe !
És látom azért még mindig nem tudjátok mi a különbség a tenyésztő és a szaporító között !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!