Az emberek a hörijeikhez minek vesznek párt, ha egyáltalán nem is értenek hozzájuk?
Itt olvasom kb. huszadszorra, hogy terhes e a hörim, meg mit csináljak a hímmel, tegyem külön vagy ne, mit adjak a lányhörinek enni, stb. MIért vesznek párt a hörinek, ha nem értenek hozzájuk? Főleg, hogy pl a dzsungáriai törpehöri eleve magányos, azaz nem társas állat.
Amúgy nem kérek kioktatást, dzsungáriai tenésztő vagyok, szóval értek hozzájuk. Én csak akkor teszek egy hímet és egy nőstényt össze, ha éppen jöhet már új alom, mert az előzőeket eladtam mind. És természetesen 2 vemhesség között hagyom min. 2 hónap nyugalmi időt egy nősténynek.
Tud erre valaki válaszolni, mert már nagyon dühít.
Az ilyen tenyésztők azok, akik csak a pénzzel, és az állatok gyors eladásával foglalkoznak. :@
Nekem mikor akartak venni höriket, egyszer 2 kislányt akartak, hogy ne unatkozzanak. Mondtam nekik, hogy nem fognak unatkozni, egyedül se, de egyneművel semmiképp se rakják össze. Kérdezték miért, sikerült lebeszélnem őket arról, hogy 2 egyneműt tartsanak, sőt azt hittem, hogynem fogják párban tartani.
Erre mikor jöttem megvenni, látom, hogy egy felszerelt ketreccel, és benne egy hörifiúval együtt jönnek. Szerencsétlent pont előtte vették, olyan beszari volt, hogy hihetetlen. Az én kislány hörim, amit vettem bezzeg az a "vagány fajta", egyből elkezdte magától hesegetni a fiút.
Mikor nálam voltak, szintén próbáltam őket rábeszélni, hogy semmi értelme őket együtt tartani, mert ígyis-úgyis kell venni egy másik ketrecet, ha picik lesznek. Másrészt a hörim 6 hetes volt, tenyészteni még nem is volt szabad. De nem hallgattak rám. :(
A szomszédunknak volt egy fiú hörije. Egyszer összetettük a mi lány hörinkkel, hogy hátha sikerül kicsiket összehozni, de marni kezdték egymást, és rögtön szétszedtük őket.
Ennyi volt a tenyésztői pályafutásunk! :) :)
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!