Miért vesznek az emberek kutyát?
A menhelyen a legtöbb kutya lelkileg sérült!
Én is hoztam el már kutyákat menhelyről, a legtöbb sohasem lett teljesen normális.
Ez az oka annak, hogy inkább tenyésztőtől vesznek kölyköt valami kiváló vérvonalból, és arra számítanak, hogy az a kutya teljesen tökéletes lesz.
Én csak amiatt vettem, mert mindenképp egy pici Bolognese kutyust akartam, és menhelyen nem is találtam volna ilyet.
Legszívesebben magamhoz venném az összes árva kutyust.
Egyszer elmentem egy menhelyre, de majd megszakadt a szívem..:(
Azért mert bisztos szüksége van kutyára. De már negint ezen a menhelyes és tenyésztős dolgon lovaglunk. Csak vissza kéne olvasni.
Én is tenésztő vagyok. És ne a tenyésztőket hibáztasd a menhelyek teltsége miatt, mert elvileg egy tk-s kutyát nem lehet menhelyre vinni, ugyanis a tenyésztők visszafogadják a kutyát ha a gazda nem tudja tovább tartani. Itt a gond a szaporítókkalvan, akik ontják a kutyákat, és egyszerre akár 5-10 kutya is szülhet nála, meg legalább 5-6 fajtát tart, éppen ami a divat, aztán amikor kiégnek a kutyák akkor meg váltja a következő fajtákra. Úgyhogy azért ne a tenyésztőket hibáztasd.
Ha itt tartunk miért veszel menhelyről? Ki tudja nem e akarod szaporítani szegényt? Meg egy menhelyi kutyáról abszolút nem lhet tudni semmit, szemben egy tk-s kutyáról mindent: családfa, szűrések, a családfából az eredmények és a szűrések is megállapíthatók, meg még sorolhatnám.... Egy tk-s kutyára a tenésztő garanciát vállal szerződésben, valamint a kutya élete végéig nyomon kíséri az általa tenyésztettkutya életét, ha tetszik ez a gazdinak, ha nem.
Miért ne vennénk kutyát ?
1. Nekem sajnos nem elég egy menhelyi kutya , mert versenyezni szeretnék a következő kutyámmal amihez törzskönyv kell , és azt menhelyen nem kapok.
2.Nekem már megvan az a fajta amibe beleszerettem , és azt fogok tartani valószínűleg életem végéig ha megtehetem , és csak tenyésztőtől fogok vásárolni , mert sokkal kisebb az esélye h beteg lesz.
13:08 nálad meg biztos h nem tenyéstőtől vette az ismerősöd a kutyát , hanem szaaporítótól.Manapság a könnyen átvágják az embert a szaporítók.
Én is sajnálom a menhelyen élő kutyákat , ha esetleg majd megengedhetek magamnak 2 vagy több kutyát akkor menhelyről is fogok elhozni , de egyenlőre maradok annál a fajtánál amit szeretek.
Egyáltalán nem gáz h vannak tenyésztők , az a gáz h szaporítók vannak velük kéne valamit kezdeni és máris nem lenne annyi kutya a menhelyeken tudni illik ha rajtuk marad a kiskutya , egyből elviszik őket egy menhelyre (ez a jobbik eset , mert sok kiskutyát inkább megölnek).
Na mind1 mindenkinek a magánügye h honnan vesz/hoz el kutyát.
Gondolom majd írod a válaszodban h mekkora sznob vagyok mert versenyeztetni akarom a kutyámat , de erre is csak az a válaszom h senkinek semmi köze hozzá.
13:01-es vagyok.
Azért te sem vagy valami okos, biztos jobb lett volna, ha olyan körülmények között hagyom a kutyust, ahol valószínűleg erre a sorsra jutott volna... Milyen rossz ember vagyok, hogy magamhoz vettem egy édes (fajtiszta) kutyát, ki gondolta volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!