Kutya benttartásával való ellentétek?
Kistestű és/vagy rövidszőrű kutyát nem szabad kint tartani, az neki kínzás. És ugyebár vannak állatvédelmi törvények is, tessék szépen mindet elolvasni. Jobb esetben az ember itt Mo.-n kaphat 2 év börtönt, de amilyen az igazságszolgáltatás... Ha tudnám kik vagytok, hol laktok, biztos tennék feljelentést, legalább pénzbirságot kapjanak már a drága szüleid.
Ezt meg mutasd meg a szüleidnek. Ki nem sz*rja le a régimódi (=rossz) felfogásukat, ha a kutya egészségét veszélyeztetik a saját önzőségükkel?
Mikor hal már ki ez a primitív, befásult felfogás?
Jóvanazúgy? Menjenek már ki meztelenül aludni éjszakára, hátha rájönnek, hogy mégsem jó buli.
Egy állat felelősség. Ha magadhoz veszed, figyelembe kell venni az igényeit.
"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél."
"Az állatokkal szembeni kegyetlenség az alacsony és nemtelen kultúrák egyik legjellegzetesebb bűne."
"Amíg az emberek azt gondolják, hogy az állatok nem éreznek, addig az állatoknak azt kell érezniük, hogy az emberek nem gondolkodnak."
Ha már a házba nem mehet be, nincs valami garázs vagy mellékhelyiség az udvaron, ahova nem bánnák beengedni? Az is jó lenne neki szerintem.
Illetve mondd meg nekik a többiek által említett érveket, kockázati tényezőket.
Nem rosszindulatból vagy lenézésből vagy kötekedésből mondom, de akkor mondd meg nekik, hogy keresel neki egy másik gazdit, ahol nem veszélyeztetik az életét! (Tudom, hogy nem tehetsz róla, de a szüleidnek nem való kutya - semmilyen kutya.) Én is beengedem a sajátunkat, persze, megy a vita, hogy behozza a koszt, ami igaz is, sokat kell takarítani, de akkor is... Pedig a mi kutyánk teljesen "télálló"
Ha ezt semmiképp sem akarod, nem tudnál venni / csinálni neki egy hőszigetelt házat, amit a teraszra lehetne tenni? (Nálunk is a teraszon van a kutyaház, mert a kutyánk az ideje 95%-át a teraszon tölti.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!