Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya benttartásával való...

Kerdezoke kérdése:

Kutya benttartásával való ellentétek?

Figyelt kérdés
Szálkásszőrű tacskónk van. Anya "szemre" vette meg a kutyát, mert cuki volt. Most lett egy éves a napokban és közeleg a tél. Egy németjuhásszal van kint (9.éves). Látom hogy a kis tacsi sokszor iszonyúan fázik, így egy nap mikor anyáék nem voltak otthon bevittem a házba egy nem használt helyen tartani a kutyát éjszaka. Láttam hogy bent sokkal nyugodtabban alszik mint kinnt (éjféltől reggel 9:30-ig teljesen nyugodtan aludt, meg se mozdult). De reggel suliba készülődés közben látom hogy nem alszik a kutya, remeg stb. Anyáék nem hajlandóak megengedni hogy velem aludjon a kutya mert ők régimódian élnek, vagyis a kutya kintre való, meglesz az. Tanácsokat szeretnék kérni hogy miként győzhetném meg őket. (Apának sok évtizede németjuhászokkal volt dolga, így szerintem azt gondolja hogy ha a nagy kutya, akkor a kis kutya némi szőrrel is bírja)

2017. nov. 24. 21:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen embereket sajnos nehéz meggyőzni. Mondjuk az elég nyomós érv, hogy kistestű és/vagy rövidszőrű kutyát nem tartunk kint. A tacsira mindkettő igaz. Ha kinti kutyát akarnak, akkor olyan fajtát kell választani ami alkalmas erre. Tönkre fognak menni át ízületei a folyamatos remegéstől. Ha nem hajlandóak beengedni ennek ellenére sem, akkor meg kellene próbálni másik gazdát találni a kutyának.
2017. nov. 24. 22:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nincs szigetelt háza sem, vagy egy melegebb hely ahova bevackolhat? Mondd meg apádnak, egyik decemberi/januári reggelen arra fog ébredni, hogy szó szerint megfagyott a kutya. S ez nem tréfa, simán, gyorsan kihűlhet. Aztán majd temetheti apád...
2017. nov. 24. 22:06
 3/12 A kérdező kommentje:
A németjuhásznak van egy elkülőnített kenel, egy kutyaházzal benne, de a tacsi mostanában rászokott hogy feljön a teraszra (ezt a németjuhász soha és most se meri, nem tudjuk hogy miért) és az egyik kipárnázott székre szokott mindig összegubózni, én meg amennyire sajnálom, fogtam egy közepes méretű törölközőt és a napokban folyamatosan betakargatom éjszakára.
2017. nov. 24. 22:10
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted. Mondd meg apádnak, halál komolyan, ha nem akarja temetni a tacsit, legalább télen, erre a pár hónapra engedje be éjszakára. Rágd a fülét következetesen!!! :)
2017. nov. 24. 22:14
 5/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy mostanában túl szokszor mondogattam és apa válasza ez volt "Ez az én házam, én mondom meg hogy mi lesz itt, a kutya kintre való és ezen nem vagyok hajlandó változtatni". Az a baj hogy nagyon jó kis tacsi, sétáltatásnál is teljesen jól teljesít, tanítgatom közben, az a baj hogy a szocializálásával elkéstem, mert a nyár elején lettem iszonyat kutyás. De ezen még tudok segíteni.
2017. nov. 24. 22:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Kistestű és/vagy rövidszőrű kutyát nem szabad kint tartani, az neki kínzás. És ugyebár vannak állatvédelmi törvények is, tessék szépen mindet elolvasni. Jobb esetben az ember itt Mo.-n kaphat 2 év börtönt, de amilyen az igazságszolgáltatás... Ha tudnám kik vagytok, hol laktok, biztos tennék feljelentést, legalább pénzbirságot kapjanak már a drága szüleid.

Ezt meg mutasd meg a szüleidnek. Ki nem sz*rja le a régimódi (=rossz) felfogásukat, ha a kutya egészségét veszélyeztetik a saját önzőségükkel?

Mikor hal már ki ez a primitív, befásult felfogás?

Jóvanazúgy? Menjenek már ki meztelenül aludni éjszakára, hátha rájönnek, hogy mégsem jó buli.

Egy állat felelősség. Ha magadhoz veszed, figyelembe kell venni az igényeit.

"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél."

"Az állatokkal szembeni kegyetlenség az alacsony és nemtelen kultúrák egyik legjellegzetesebb bűne."

"Amíg az emberek azt gondolják, hogy az állatok nem éreznek, addig az állatoknak azt kell érezniük, hogy az emberek nem gondolkodnak."

2017. nov. 25. 00:08
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha már a házba nem mehet be, nincs valami garázs vagy mellékhelyiség az udvaron, ahova nem bánnák beengedni? Az is jó lenne neki szerintem.

Illetve mondd meg nekik a többiek által említett érveket, kockázati tényezőket.

2017. nov. 25. 02:37
 8/12 A kérdező kommentje:
Az egyik válaszomban beleírtam hogy nem használt helyiségbe vittem, mikor nem voltak itthon. Az a garázs volt. De alapból is odaakartam vinni éjszakákra de egyszerűen nem akarják engedni.
2017. nov. 25. 07:13
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem rosszindulatból vagy lenézésből vagy kötekedésből mondom, de akkor mondd meg nekik, hogy keresel neki egy másik gazdit, ahol nem veszélyeztetik az életét! (Tudom, hogy nem tehetsz róla, de a szüleidnek nem való kutya - semmilyen kutya.) Én is beengedem a sajátunkat, persze, megy a vita, hogy behozza a koszt, ami igaz is, sokat kell takarítani, de akkor is... Pedig a mi kutyánk teljesen "télálló"

Ha ezt semmiképp sem akarod, nem tudnál venni / csinálni neki egy hőszigetelt házat, amit a teraszra lehetne tenni? (Nálunk is a teraszon van a kutyaház, mert a kutyánk az ideje 95%-át a teraszon tölti.)

2017. nov. 25. 09:33
 10/12 A kérdező kommentje:
Tesóm felajánlotta, még 1-2hete hogy odaadja a nem használt kiskutya házát a teraszunkra, az lehet hogy egy jó megoldás lenne így.
2017. nov. 25. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!