Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ellentétek kutya kérdésben,...

Ellentétek kutya kérdésben, áthidalható?

Figyelt kérdés

Nagy kutyás vagyok, állatmentő, ideiglenes befogadó, kutyabolond. A párom is szereti a kutyákat de nem ennyire. És most hogy kezd elmélyülni a kapcsolatunk egyre több nézeteltérés van e téren. Neki a kutya csak kutya, kint a kertben a helye, őrizze a házat, kutyálkodjon és ennyi.

Én meg próbálom tiszteletbe tartani hogy az én rajongásom már szinte beteges, nem szabad másra rákényszeríteni ezt, de azért rosszul vagyok az ilyen hozzáállástól. És elég gyakran keletkezik köztünk mostanában feszültség emiatt. Hogy túl sokat foglalkozom velük, mért nem töltöm hasznosabban az időmet, ezek csak állatokat mit kell annyit lelkizni, meg ez az állatmentősdi is idő pocsékolás, tegyem hasznossá magam...

Mit gondoltok van esélye egy ilyen kapcsolatnak?

ha ráhagyom a morgolódást végül is nem akadályoz semmibe, csak engem bosszant ez a primitív felfogás.

2010. okt. 20. 22:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy neked fontosak a kutyák, elfogadod, hogy neki nem annyira, viszont ő is fogadja el, hogy neked meg igen. Ha erre nem hajlandó, akkor fel is út, le is út. Én biztosan nem maradnék olyasvalakivel, aki állandóan belémköt.
2010. okt. 20. 23:08
 2/21 anonim ***** válasza:
81%
Kompromisszumot kell kötnötök. Ha a párod utálná az állatokat, azt mondanám, esélytelen a dolog, de az nem olyan nagy bűn, hogy nem megszállott állatmentő. Próbáld meg te is mérsékelni a dolgot, tölts a pároddal több időt, esetleg vond be a dologba, hátha megtetszik neki.
2010. okt. 20. 23:14
 3/21 anonim ***** válasza:
2010. okt. 20. 23:29
 4/21 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem te is túlzásba viheted kicsit, különben nem szólna érte. Gondold végig, te miben tudsz engedni, hogy neki is jó legyen, ha meg nincs kompromisszum, kíméld meg őt a mániádtól, hagyd meg neki a lehetőséget, hogy hozzá hasonló párt találjon, és keress olyant, aki hozzád hasonlóan áll a kutyákhoz. Minden embernek vannak hóbortjai, nekem is, és másnak is, ezért fontosnak tartom, hogy ne erőltessünk másra olyant, amit ő nem akar, én se szeretném, ha rám erőltetnének valami olyan hóbortot, ami tőlem nagyon távol áll, és ugyanúgy én se erőltetném másra az én hóbortjaimat.
2010. okt. 20. 23:44
 5/21 anonim ***** válasza:
70%

Helyedben rugnám ki a francba, ez mégiscsak egy nagyon fontos dolog az életedben, hidd el rengeteg lány van aki hasonlóan "kutyabolond". Én sztem max 1 hétig bírnám hallgatni hogy számomra fontos dolgot ledegradál a párom...

egy "macskabolond":)

2010. okt. 21. 00:21
 6/21 KÁELEF ***** válasza:
8%
Vedd el feleségül a kutyádat, neked is jó lesz, nekik is.
2010. okt. 21. 00:30
 7/21 anonim ***** válasza:
65%

Azért van egy határ, ameddig egészséges ez a rajongás. Én is imádom a kutyákat, nem egyet befogadtam az utcáról és kerestem nekik gazdát, a sajátom is nagyon el van kényeztetve, DE nem ez tölti ki a mindennapjaimat. Valószínű, hogy te esel túlzásokba, ha a párod ennyire nem tolerálja (pedig azt írod amúgy szereti a kutyákat). Nekem is volt olyan párom, aki nem volt kutyabolond, de nem volt semmi baja a kutyusommal. Ha néztünk TV-t, a kutya mellém feküdt, együtt kivittük sétálni, közben beszélgettünk, megkajáltunk valahol stb. Így a kutyának sem kellett hiányolnia a szeretet, mert sokat volt velünk, de nem róla beszéltünk 10 órán keresztül. Meg kell találni az egyensúlyt. Azt nem várhatod el tőle, hogy ő is olyan mértékig rajongjon értük, mint te.

Ha egyikőtök sem hajlandó engedni, szerintem nem sok jövője van a kapcsolatnak.

2010. okt. 21. 00:57
 8/21 anonim ***** válasza:
82%

Ez a hobbid, ráadásul nem is haszontalan hobbi. Van olyan is, aki nem csak nem pampog miatta, de még segít is. Én macskásban utazok, az enyém ha kell éjszaka jön velem macska vadászatra, úgy, hogy fél ötkor kel, lefekszik a szőnyegre a macskához, a ölében cipeli, gyügyög neki, puszilgatja, közben meg nem mondaná senki, hogy egy 100kilós kigyúrt kopasz állat ilyeneket csinál.

Három év alatt még sosem szólt, hogy hé szivi sokat macskázol. Macskázik velem. Nem tudnám elképzelni, hogy olyan pasim legyen, akinek a macska csak egérfogó és minek lelkizni vele. Ez valahol világnézet, meg felfogás kérdése és én nem vagyok olyan nagyvonalú, hogy toleráljam, ha valaki nem nézi sokba azt, amiért én odavagyok.

2010. okt. 21. 03:46
 9/21 anonim ***** válasza:
76%

Bocsi, de azt nem mondta mi a munkája...

Nem lehet hogy menhelyen dolgozik, vagy igazgató ott??

Erre nem gondoltatok??

Szerintem előbb meg kéne tudni, hogy mi a munkája, mert lehet hogy egy menhelyen dolgozik, és ezért állatvédő stb.

2010. okt. 21. 06:39
 10/21 anonim ***** válasza:

"csak engem bosszant ez a primitív felfogás."

Ha már most egy kapcsolat elején így érzed akkor mi lesz később?

Ne ragaszkodj olyasvalakihez akit nem tudsz 100%-ban elfogadni olyannak amilyen (és persze fordítva is).

Az a duma pedig, hogy: "mért nem töltöm hasznosabban az időmet" nálam úgy kiverné a biztosítékot, hogy ott helyben küldeném el a melegebb éghajlatra.

Mindegy minek nevezzük az állatvédelmet (hobbi avagy hivatás) nagyon komoly dologról van szó, ha ebben nincs egyetértés egy kapcsolatban a két fél között akkor nem lehet egyenrangú felekről beszélünk és azért ma már senki sem köteles eltűrni, hogy alárendet szerepre kényszerítsék.

2010. okt. 21. 08:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!