Miért vannak ekkora ellentétek a border és mudi gazdik között?
Hát erre én is kíváncsi vagyok. Velem bunkó, lekezelő és zárkózott volt a borderesek többsége amikor először találkoztam velük. Nagyon kellemetlen csalódás volt, és biztos nem az előítéleteim miatt, mert előtte semmilyen formában nem kutyáztam másokkal. Kb olyan érzés volt, mint amikor a vidéki kis parasztgyerek felmegy a gazdag, sznob rokonaihoz, és szó szerint így az orruk hegyéről lenéznek rá némi undorral.
Szerintem az is lehet benne, hogy nagyon beléjük van verve, hogy a border a legokosabb kutya, ez a fejükbe száll és aztán látnak egy fajtát amelyikben benne van a potenciál, hogy legalább olyan jó legyen. Velem nem egyszer volt olyan (nem viccelek, szó szerint), hogy az illető saját maga vallotta be, hogy az én kutyám a jobb tudásban, de mégis az ő kutyája a magasabb rendű mert az mégis csak border/német juhász/egyéb divatos fajta. Hát elég nagyot néztem.
Plusz a két fajta annyira különbző, hogy gondolom a borderesek nem tudják elképzelni mit lehet szeretni egy mudin. A mudisok meg fordítva.
Nem egy embert ismerek akinek mindkettő van....lehet skizók, a borderes énük lenézi a mudist :D :D
Borderem van és sose néztem le senkit azért h milyen fajtával versenyez, foglalkozik. Ez nem fajtatartó specifikus, ez az embert minősíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!