Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért vannak ekkora ellentétek...

Miért vannak ekkora ellentétek a border és mudi gazdik között?

Figyelt kérdés
Nem egyszer hallottam/láttam már vitázni borderes és mudis gazdit, de miért? Értem, hogy mindenki a kedvenc kutyáját imádja, de miért veszekednek ezen? Vagy mi a vita tárgya?

2014. dec. 6. 11:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Te figyelj, hol láttad, hogy én a kutya képességeit nem ismertem el? Ha volt is, legfeljebb olyan vonatkozásban, hogy az én egyedi igényeimnek nem jó. Itt az emberekről van szó. Nem utálok minden fajtát, de mivel terelőkutyám van, és terelni járok, ezért borderekkel találkozok legtöbbször. Igen, mivel 10 évesen kaptam az első kutyámat, bennem mély nyomot hagyott a dolog sajnos, mert mindenhonannan csak az elutasítás jött. A borderesektől, az-én-kutyám-jobb, ha kimentem az utcára, azért szekáltak, hogy mi a sz*r ez (a kutya) meg minden. De amúgy szerintem az egész kutyás társaság az országban elég fura. Persze vannak jó emberek, de korántsem olyan az összetartás mint kéne, nekem legalábbis elment tőlük a kedvem. Érdekes módon a külföldi kutyásokkal nem voltak ilyen észrevételeim (borderesekkel sem). Ez van, sz*r az életem xD Vagyis nem, mert mudim van xD
2014. dec. 11. 10:41
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem a kepesssegeit vonod ketsegbe, csak minden alkalmat megragadsz a fanyalgasra. Ertem, hogy mely nyomot hagyott, de ez a te egyeni problemad, nem a tobbi borderest kene tamadni miatta.
2014. dec. 11. 11:28
 13/16 anonim ***** válasza:
21%

"A rádióban elhangzik egy figyelmeztetés:

- Vigyázzanak egy őrült forgalommal szemben közlekedik az autópályán!

Sofőrünk, aki hallgatja:

- Egy??? Mindenki."

Vagy rövidebben: "mindenki hülye, csak én vagyok helikopter" :o))

Valahogy ez jutott eszembe.

Ha mindenki hülye körülötted, akkor a hiba lehet h nem bennük van, hanem érdemes lenne befelé tekinteni, h vajon miért kaphatod mindig ugyanazt a sz*rt a nyakadba. Mert akkor a hiba nagy része nem bennük, hanem magadban keresendő.

Egyébként meg igen. Minden alkalommal elhordod a bordereket a legaljának. Még a pozitívumot is be tudod állítani negatívként. De persze ez normális, hisz 10 évesen beszóltak... Huszonévesen nehéz ezen túltenni magát az embernek, megértem.

2014. dec. 11. 18:38
 14/16 anonim válasza:
75%

A Border,világszeret ismert,többnyire a világ legokosabb kutyájának tartják,de mindez csak azért van,mert a Mudit,csak mi magyarok ismerjük.Nekem 11 éve van,de nem cserélném Borderre.

Szóval a külföldi ismert név miatt van a lenézés.

2014. dec. 28. 09:08
 15/16 anonim ***** válasza:
18:38 persze hogy velem volt a baj. Nem a sok irigy borderessel. Akiknek még az x-edik tüköriskola, szeminárium, tanfolyam után is a p*fájukba mart a kutya ha éppen nem tetszett neki valami, aztán én odap*fátlankodok a kis tizenx évemmel meg az egyszerű homeschooled kutyámmal és kiderül hogy majdnem ugyanannyit tud, de ők a királyok, mert a teszt kimutatta, hogy a border a legokosabb. :) Érdekes másoknak nem volt velem baja soha, mindenhol szerettel fogadtak, a külföldi borderesek is. Ez ilyen magyar betegség mint sok minden más. Na de ez már megint csak a személyeskedés kategória, ami akkor jön ha már mást nem tudnak. A tulajdonságait meg nem állítom be negatívumként, azért beszélek róluk így mert számomra valóban negatívak. Attól még másnak lehetnek pozitívak.
2014. dec. 28. 14:43
 16/16 anonim ***** válasza:
Most utolag nem fogunk tudni igazsagot tenni, a problemank nem is az, hogy te megbantodtal a viselkedesukon, meg csak nem is az, hogy neked nem tetszenek a borderek. Ami minket zavar az a teny, hogy keptelen vagy tultenni magad azon, hogy tizevesen beszoltak, es ezert oriasi ellenpropagandat folytatsz a borderek ellen. Ahol csak lehet, lesz.rozod oket, gyakran ugy, hogy sut beloled a fajta nem ismerete.
2014. dec. 28. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!