Segítsetek, mit tehetnék?
Kérlek szépen benneteket segítsetek megmenteni az életét...:(
A történetem a következő:
Milánkát 2009 januárjában fogadtam örökbe a Szentendrei Árvácska Egyesülettől.Nagyon boldogok voltunk,nagyon-nagyon okos kiskutya volt,sok mindent megtanítottam neki,s csodák-csodájára a szobatisztaságra is csupán két hét kellett.Nagyon gyorsan tanult,igazi kis házörző,hűséges nagyon szerető kiskutya.
Aztán sajnos az örömünk nem sokáig tartott,mert a munkahelyem lehelyezett Keszthelyre-Budapestről és vittem magammal őt is, de ott nem engedték meg az albérletembe,hogy magammal vigyem!!!A szívem szakadt meg miatta, de sajnos választanom kellett a munkahelyem és ő közte...
Sajnos ha otthon maradok,akkor munkám nincsen,kénytelen voltam visszavinni a menhelyre..nem írom le,hogy milyen lelkiismeretfurdalásom van miatta.
Most úgy látom Milánkának már nem sok esélye maradt,sajnos nafgyon szabadulni szeretne a fogságból,s ha látogató érkezik hozzá,aki talán örökbe fogadná,megriad,mivel olyan erősen szeretetre vágyik,hogy össze-vissza ugrál rá :(
El fogják hamarosan altatni,és azt nem fogom kibírni-az biztos....:( :(
Nagyon KÉRLEK BENNETEKET,akinek lehetősége van,nagyon kérem:FOGADJA ÖRÖKBE!!!Nem fogja megbánni az,akié lesz,bárcsak tehetném én!!!!Segítsetek kérlek benneteket!!!!!!!!!
Képek Milánkáról:
[link] ezen velem,mikor örökbe fogadtam-BOLDOGAN :(
[link] ITT VELEM,MIKOR VISSZA VITTEM...........SEGÍTSETEK KÉRLEK BENNETEKET!!!!!!!

Arra válaszolj, most hogy van fedél a fejed fölött, nekiálltál már új albérletet keresni, ahova a kutyád is viheted??
Ne térj ki a kérdés elől!

Ha tetszik, ha nem, én is az előttem szólókkal kell egyetértsek. Simán lehet olyan albérletet találni, ahol kutyát is tarthatsz. Mi is ilyenben lakunk.
Ahelyett, hogy itt írogatsz, menj, és keress egyet. Normálisan gondolkodva ez az egyetlen lehetőséged.

Egyetértek a többiekkel. Belgiumba költöztem munka miatt, kerestem kutyás albérletet, de nem találtam. Úgyhogy olyat kerestem, ahol nincs a közelben a tulaj, vagy ügynökség adja ki, és becsempésztem a kutyám. MInden bútort letakartam, és minden áldott nap kétszer porszívóztam, nehogy lebukjak. Ha jött hozzánk valaki levittem a kutyát a kocsiba, ott csendben elvolt míg vissza nem jöhetett. Egészen addig így volt ez, míg végül hazaköltöztünk 4 hónappal később, én még ennyi időre semhagytam volna a kutyámat apukámnál a kertben, mert ott csak van, de nem foglalkoznak vele.
Keszthely nem egy lelketlen metropolisz, nézz körül, keress másik albérletet, hozd ki a kutyád! AMikor kutyát vállaltál nem tudtad, hogy bármi történhet még az életben? Lehet kutyaszőr allergiás férjed, válhatsz munkanélkülivé, bejöhetnek az oroszok újra, bármi történhet! Aki kutyát vállal az tudja, hogy az onnantól sok-sok lemondással, és bonyodalommal fog járni a következő kb 15 évre. Te az első akadálynál feladtad! Ne haragudj, de pont az ilyenek miatt vannak tele a menhelyek.
Beszélj először is a főbérlőddel, mondd el neki, hogy neked fontos a kutyád, aki most egy menhelyen van, mert ő nem engedte be. Kérd meg, hogy hadd költözz el a kaució elvezsítése nélkül, és keress másik lakást!
Ha nincs keszthelyen, akkor menj ki györökre, vagy vonyarcra, vagy akármelyik környező faluba. BIZTOS, HOGY VAN, olyan lakás ahová lehet kutyát vinni. Nekem is sikerült ilyet találnom Budapesten. Igaz, hogy 16-os panel 8-ik emeletén a gettó közepén, de valamit valamiért!

Ez a történet így nem teljes.Kénytelen vagyok kiigazítani, mivel többszörösen érintett vagyok a történetben.Először is visszautasítom az elaltatás vádját.A Szentendrei Árvácska Menhelyen N I N C S altatás.Küzdünk minden mentettünk életéért, nem hogy elaltatnánk őket.Ezt az alaptalan vádaskodást visszautasítjuk.Akik ismernek bennünket,tudják erőn felül is próbálunk menteni.
Másodszor: Milánka igaz története.
Milánka hathetes csöppségként egy bokor alól összeszedve testvérével Mikivel együtt került mentésre.Az oltatlan,védtelen csöppségek nem a menhelyre,hanem karantén idejére(amíg a védettséguk az oltássorozat után ki nem alakul) ideiglenes befogadóhoz mennek.
Miki és Milánka nálam ideigleneseztek. Miki a testvér egy szerető családba került,ahol boldogan él.
Milánkáért is eljött -akkor még azt hittük, az igazi- gazdi.Picurka volt,életvidám és nagyon-nagyon boldog.
Egy ideig. A gazdi elvitte magával az új vidéki munkahelyére,de nem magához,mint később megtudtam,hanem valami rokonhoz adta megőrzésre.A sorsa itt sem volt valami fényes,ez a gazdinak is feltűnt (fizikailag bántalmazták, ezért is lett egy ideig nem szobatiszta ismét) és segítséget kért az átmeneti elhelyezésére.
Mi minden kutyánk mögött ott vagyunk és természetes,hogy Milánka ismét visszacuccolt hozzám "ideiglenesbe" addig,amíg a gazdi sorsa meg nem oldódik.
Egy idő után ez is megoldódni látszott. Ismét Budapest, új társ, új lakás és Milánka mehet végre HAZA végleg.
Elérkezett a nap amikor Milán örömujjongással fogadta rég nem látott mamiját és társát. Elindultak haza.Na ekkor volt Milánka utoljára igazán nagyon boldog.
Még aznap késő este,vagy inkább éjszaka Milánka ismét nálam landolt. Kiderült,ahol az új otthona lenne, van már egy másik kutya,aki a gazdi szerint nem fogadta el Milánkát.Verekedés,balhé,ugatás és egyebek és semmiféle megoldás keresés, irány vissza. Ugyanazon a napon Milánka a mennyet és a poklot is megjárta.
Az ideiglenesénél jelenleg is 8 kutya dekkol ( picik, műtöttek, handy capp-esek) ezért Milánka mint gazdiképes kutyus -120 társával együtt- a menhelyen várja és már nagyon várja, hogy érte is eljöjjön az igazi. Nincs még kétéves ez a nagyon-nagyon szeretetre vágyó kislegény.
A történet így egész. A lelkiismeretfurdalásra feloldást nem adhatunk,mindenki számoljon el önmagával.
Szentendrei Árvácska Menhely - keszterina.

Nagyon örülök, és köszönöm a menhely képviselőjének feltáró sorait. Így már mindjárt másképp fest az egész történet. Ezek után minden eddigi hozzászólónak azt ajánlom, ne biztassuk a kérdező hölgyet, hogy oldja meg a helyzetet, és vegye magához újra a kiskutyát. Reménykedjünk, hogy ezek után szerető gazdija akad, s végre igazi otthonra lel. S hogy a kérdező a lelkiismeretével hogy számol el, az legyen az ő gondja. Két okból is gyötörhetné a lelkiismeret: 1./ hogy ilyen kálváriát járatott egy jobb sorsra érdemes élőlénnyel;
2./ hogy ilyen módon próbált besározni egy menhelyet (az altatásra és a "fogság" emlegetésére gondolok)

Szerintem nem kell védeni.
Én akkor sem hagynám el a kutyám,ha vezérigazgatói állást kínálnának.
És a hatás vadász siránkozás a történtek elferdítésével sem korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!