Kutyafajta választás? Jól jönne kis segítség.
Szoval tapasztalt kutyás vagyok. Több kutyám is volt már életemben és elég erős jellemű kutyám is volt már meg otthon laktam a szüleimmel de most a párommal szeretnénk kutyust venni. Amit nyújtani tudunk : Kutyasuli
napi 1,5 óra séta , futás , hétvégente korlátlan mennyiségű túrázás , nyáron úszás.
A kutyus kinti - benti lenne egyedül a konyhába nem lenne bejarasa az is csak a kutyaszor miatt. Az ellátási költségekkel tisztában vagyok , és az sem kérdés hogy bármilyen fajtát valasztanank , neves tenyésztőtol vennénk.
Mi egy lehetőleg rövid vagy félhosszú szőrű nagy testű kutyust szertnenk. Ezek alapján mit ajánlanátok nekünk?
Plusz szavazat a szetterekre :) !
Gyönyörűek, okosak és rendkívül kellemes a jellemük.
Azért a szettereknél ne felejtsük el, hogy hatalmas mozgásigényük van (a beagle ehhez képest "semmi") napi szintű futtatást igényelnek, hétvégén túrázás stb. A szőrük pedig rendszeres gondozást igényel, sarat, havat pillanatok alatt begyűjti.
A beagle valóban praktikusabb. Nála a "szagmánia" (behívásra kiemelt figyelmet kell fordítani) és a függetlenség, konokság okozhat gondot. Ápolást csak minimálisan igényel.
A ridgeback már elég nehéz dió. Vadászkutya, hihetetlen állóképességgel és vadászösztönnel. Nem való mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!