Kutyafajta választás? Jól jönne kis segítség.
Szoval tapasztalt kutyás vagyok. Több kutyám is volt már életemben és elég erős jellemű kutyám is volt már meg otthon laktam a szüleimmel de most a párommal szeretnénk kutyust venni. Amit nyújtani tudunk : Kutyasuli
napi 1,5 óra séta , futás , hétvégente korlátlan mennyiségű túrázás , nyáron úszás.
A kutyus kinti - benti lenne egyedül a konyhába nem lenne bejarasa az is csak a kutyaszor miatt. Az ellátási költségekkel tisztában vagyok , és az sem kérdés hogy bármilyen fajtát valasztanank , neves tenyésztőtol vennénk.
Mi egy lehetőleg rövid vagy félhosszú szőrű nagy testű kutyust szertnenk. Ezek alapján mit ajánlanátok nekünk?
Magyar vizsla, Nemet boxer, bár ok inkább közepes testűek
Német dog, ő meg óriás testű
Dobermann, Dalmata, Cane Corso stb
De nézz szét ezen az oldalon, szerintem eleg jo:)
Rengeteg fajta megfelelő lenne a leírt körülményekkel.
Pl. vizslák, labrador, golden retriever, más vadászkutyák, vagy német juhász is jó például. Ez csak néhány ötlet. Igazából azt kellene átgondolnotok, milyen jellemű kutyára vágynátok.
Belga juhász? Gyönyörű, okos, középnagy testű hosszabb szőrű. Játékos, de egyben jó házőrző is.
Vagy rottweiler, magyar/német vizsla, cane corso, szibériai husky, német juhász, labrador/golden retriever.
Sok fajta van, esetleg keveréket is nézhettek.
Sikerült a kört szűkíteni. Van koztuk hosszú szőrű is de megbeszéltük a párommal hogy ennyi meg belefer.
Angol szetter
Ír szetter
Gordon szetter
Cavalier kung Charles spániel
Beagle
Afrikai oroszlán kutya
Igen , tisztában vagyunk azzal hogy mennyire eltérő habitusu kutyusokat választottunk de mindhez tudnánk alkalmazkodni és mindegyik megfelelő lenne számunkra 😊
Ti melyiket választanátok és miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!