Tanácsokat szeretnék kérni japán akita inu kutya tartásához, neveléséhez?
Kicsi (3eves) korom óta minden álmom egy akita kiskutya. Most itt van rá az alkalom és szeretném ha egy kicsit segítenétek, mert első kutya lenne, idáig menhelyeken segítettem, ismerősök kutyainal is ott voltam, ha segíteni kellett, csak néhány jótanács érdekelne.
13/L
Senki nem válaszolt bunkon, te hisztis kis liba!
Én meg ilyen nyávogás után leszarom a lelki világodat, de csak tönktetennéd a kutyát, mert tudatlan kislány vagy, akire egy plüsst nem biznék.
Senki nem válaszolt neked bunkón, az, hogy ilyen hisztisen válaszolsz, bizonyítja, hogy nem állsz készen arra, hogy ilyen kutyád legyen. Az akita nem való sem gyereknek, sem kezdőnek, tapasztalt kutyásoknak is komoly fejfájást okoznak, és hiába nyűgöz le a jellemük, meg úgy általánosságban az ősi fajták jelleme, egyelőre még én sem merném bevállalni, pedig se tizenéves, se kezdő nem vagyok.
Shibát meg ne ajánlgassatok már neki, hiába kisebb, mint az akita, kb. kétszer olyan önfejű és ravasz. Ha az akita nem való kezdő kutyásnak, a shiba még annyira sem.
Ha komolyan gondolod, hogy akitát akarsz, akkor várj még pár évet, járj kiállításokra, beszélgess tenyésztőkkel, és tanulj. Most meg, ha mindenképp szeretnél kutyát, válassz valami könnyebbet, pl. német spicc. Ők könnyen nevelhetőek, egy kezdő is elbírhat velük, egyedül az ugatás az, amire hangsúlyt kell fektetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!