Hogy szoktassam a kiskutyát arra hogy benti legyen ne kinti?
Előbb utóbb úgy is belátja, hogy jobb neki bennt a társaságban mint kinnt egyedül. Egyik kutya sem szeret egyedül lenni. Gondolom még szokja a kertet és kíváncsi mindenre így érthető hogy kinnt szeretne lenni.
Esetleg próbáld azt, hogy sokat játszol vele bennt, közben jutalmazod. Etetés és a víze is bennt legyen a lakásban (bár gondolom ez amúgy is ott van).
Szerintem ne erőltesd, szerelj fel esetleg egy kutyaajtót, hogy szabadon ki be járkálhasson. Ha ráerőlteted a bent létet akkor nem fogja szeretni. Ha szeretne bent veled lenni, akkor be fog menni. Az akiták amúgyis elég szabadszellemű kutyák, nem szeretik, ha korlátozzás őket. Amikor jól esik neki, had legyen kint.
Ami mége segíthet. Fáraszd le nagyon, hogy bent pihenjen, aludjon. Egy idő után igényelni fogja, hogy bemehessen pihenni.
(azért télire egy hőszigetelt kutyaházat szerezz be neki, hogyha egésznap kint van amég te pl dolgozol tudjon hova behúzódni)
Még csak 2 hónapos, kíváncsi. Az akita egyébként is elég önálló fajta, nem igazán lehet "megmondani" neki a dolgokat. Majd magától rájön, hogy jobb bent, ne erőltesd. Eddig a kinti létet szokta meg, de biztos vagyok benne, hogy estére be fog hozzátok kéreckedni, hogy ne legyen egyedül.
Esetleg tanítsd meg az ajtó használatra vagy tegyél ki neki egy kis csengőt. A mi kutyánk mindig "kopog" a mancsával, ha be akar jönni (amikor kint van, alapból én is a nappaliban vagyok, így hallom/látom, hogy jönne be).
Akita önálló fajta,annyira nem igényli az ember közelségét mint egy német juhász,dobermann vagy egy kistestű kutya.
Mivel dupla rétegű a bundája így nem fázik.
Papámnak volt akitája, 4 hónaposan a hóban aludt az ólat sosem használta szinte míg élt. Csak öregségére.
Ne erőltesd ha kint akar lenni legyen kint. Majd bemegy ha beakar. Lehet télen is szívesebben tartózkodik kint,bent melege lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!