Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tanácsokat szeretnék kérni...

Tanácsokat szeretnék kérni japán akita inu kutya tartásához, neveléséhez?

Figyelt kérdés

Kicsi (3eves) korom óta minden álmom egy akita kiskutya. Most itt van rá az alkalom és szeretném ha egy kicsit segítenétek, mert első kutya lenne, idáig menhelyeken segítettem, ismerősök kutyainal is ott voltam, ha segíteni kellett, csak néhány jótanács érdekelne.

13/L

2017. okt. 22. 16:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy kicsi vagy még, és képzavarban is szenvedsz. Nem azt mondjuk, hogy neked személyesen nem való a kutya. Hanem egyik 13 kislánynak (kkisfiúnak) sem! Teljesen mindegy mekkorának érzed magad, gyerek vagy.

Kedves, hogy akitás ismerősnek segítettél, de akkora nem lehetett a baj, ha te meg tudtad oldani. Hiába, ide rengeteg tapasztalat kell, és akárhogy mondod 13 évesen képtelenség, hogy olyan tapasztalatokkal rendelkezz, olyan legyen a kiállásod ami egy ilyen kutyához szükséges. Mivel nincs kutyás tapasztalod, egyelőre még nem tudod miről beszélünk, hidd el nem rossz szándékkal írunk neked. Én is azt hittem könnyű dolog a nevelés, rengeteget olvastam, aztán rájöttem hogy a kutyázás 90%-a nem olvasható el egy könyvből, hanem TAPASZTALAT. Hiába írja a könyv, hogy csípj a kutyád nyakába és kizökken, ha a tiéd tesz rá magasból. Egyébként az első vagyok, és akkor sem írtam semmi sértőt, pusztán tényeket. 100%, hogy nem való neked ez a fajta ennyi idősen.

Ráadásul ezt a tenyésztők és menhelyek is így gondolják majd, tehát maximum Jófogásról tudsz majd venni szaporítós keveréket, azzal meg még nagyobb gondok lehetnek...

2017. okt. 22. 17:14
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Az első semmi bunkót nem írt, csak az igazat.
2017. okt. 22. 17:18
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy voltam vele, hogy már mindent elolvastam, mindent tudok, ismerősök kutyáival is foglalkoztam, aztán amikor 14 évesen megkaptam az első saját kutyámat, jött a meglepetés, hogy ez nem is olyan egyszerű. Pedig ő nem is akita volt, hanem mudi, de mégis megszenvedtem vele az elején, kutyasuli mellett is.
2017. okt. 22. 17:20
 14/24 anonim ***** válasza:
93%

Láttál te már akitát élőben? Ami nem keverék, mert gondolom nem azt szeretnél. Csillagom, úgy lobognál utána, mint a győzelmi zászló! Egy 50 kilós, és majd' 1 méter magas kutyáról beszélünk!

Ha tényleg minden vágyad egy ilyen kutya, akkor várj még vele, most pedig érd be egy kisebb, "kezdőknek" is alkalmas kutyussal! Az akita inuba még sok felnőttnek is beletörik a bicskája, nemhogy egy törékeny 13 éves virágszálnak!

2017. okt. 22. 18:43
 15/24 anonim ***** válasza:
90%

én 15 évesen kaptam meg az akitám, elhiheted nem volt séta galopp. Annyit tudtam a fajtáról mint te, fogjuk rá hogy első kutyám volt. Már csak azt nem árt tisztázni hogy egy 1000-2000€-s fajtáról beszélünk. Ha annyira komolyan gondolnád akkor tenyésztőket kérdeznél, viszont nem lepődnék meg ha elhajtanának mint a legyet, mert egy tisztességes tenyésztő nem ad tapasztalatlannak akitát, vagy hasonló kaliberű kutyát, hisz nagy rá az esély hogy a nevelési hiányosságok miatt nem lenne túl boldog élete a kutyának. Ha annyira szereted ezt a fajtát akkor lásd be hogy nem gyereknek való, beszélj tenyésztőkkel, tanulj, és mikor felnőttél vegyél akitát. Most a méreg eltakarhatja a szemed, de ha ránk hallgatsz később még meg fogod hálálni. Ahogy előttem írták, nem veled van a baj, hanem a koroddal és a tapasztalatoddal, egy ilyen kutya szinte komolyan sem venne, és jóval erősebb is nálad. Fogadd meg a tanácsokat, ne legyél mérges, nem véletlen mondjuk hogy most még ne.

Üdv, egy akita gazdi.

2017. okt. 22. 19:09
 16/24 A kérdező kommentje:
Felfogtam, hanyagolom a témát, de egy kib**szott választ meg lehet írni normálisan, jó tanacskent... Nem?? Vagy ezt én gondolom rosszul??
2017. okt. 22. 19:23
 17/24 anonim ***** válasza:
90%
néhány válasz talán kicsit erősen lett fogalmazva, viszont normális válaszokat kaptál és sajna ez a hiszti amit most produkálsz szintén azt mutatja hogy nem állsz készen. Egy akita minimum idegroncsot csinálna belőled ha mindenre így reagálsz ami nem úgy történik ahogy szeretnéd. Meg kell tanulni hogy a kutyavállalás nem csak rólad szól, nem csak a kutyának kell megfelelnie neked, hanem neked is a kutyának, hogy harmonikus és boldog életet élhessetek.
2017. okt. 22. 19:31
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Hozzánk most jár egy a kutyasuliba. 3 hónapos kis vörös apróság, de már most dominál és agresszív más kutyákkal. A dominánsabb kölyköknek neki megy, a gyengébbeket levadássza és terrorizálja. A gazdák csak előadásokat tartanak neki és lökdösik minden olyan helyzetben, ahol le kellene gátolni a kutya viselkedését, aminek az lett a következménye, hogy 14-15 hetes létére már többször kapott vissza rájuk. Ezzel nem tudtak mit kezdeni. A pórázon nagyon húz, fojtja magát. Elmondások szerint a macskákat meg akarja ölni, a gazdik nem tudják leállítani olyankor, nem tudnak a tudatáig sem elhatolni. Nem motiválható étellel, nem jó már most sem a behívhatósága még kutyaoviban sem. A gazdáktól menekül a kutya, mert mindig elkapkodják otthon is a nyakörvénél fogva. Nem merik elengedni sem. Ez nem kitaláció, egy közép korú házaspár és a fiatal tini kislány kutyája. Nem első kutya, de nem is tapasztaltak.

Te mit csinálnál vele most? Egyesével írd le, hogy az adott problémákat hogy oldanád meg. És mit csinálnál vele, ha ezt 1 évesen csinálja?

2017. okt. 22. 19:36
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Na, pont az ilyen hiszti miatt nem neked való.
2017. okt. 22. 20:45
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki normálisan írt. Pedig ez már nem az első ilyen kérdés itt. Te most lehet hogy dühös vagy, de azoknak, akik már az 1000-edik ilyen kérdést olvassák, szerinted milyen nehéz lehetett visszafogni az indulataikat, és udvarias választ megfogalmazni? Mégis mindenkinek sikerült. Mutass nekem 1 bunkó választ. Én egyet sem találtam, mindenki jófej volt. Attól még, hogy nem azt írták, amit hallani szerettél volna, az nem azt jelenti, hogy bunkók. Csak az igazat írták, és TANÁCSOT adtak, és csak neked akar jót mindenki avval, hogy lebeszéltek ennek a fajtának a tartásáról.
2017. okt. 22. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!