Ha megharapná az unokatokat/gyereketek a kutya lenne második esély?
Ha a mamánál megharapná a gyereket a kutya (elég súlyosan) és a mama közölné, hogy kap meg 1 esélyt a kutya és ha mégegyszer ilyet csinál csak akkor kell mennie.
És még meg vannak sértődve, hogy nem viszem oda a gyerekeket.
Szerintetek ha fontosak nekik a gyerekek elviszik a kutyát?
Meddig várjak? Ők ritkán jönnek, nincs kocsijuk.
1. A gyerekeimet felügyelet nélkül én sem vinném oda, csak úgy, ha én is ott vagyok és a kutya a gyerektől külön van zárva.
2. Ezért viszont nem a kutya és nem a gyerek a hibás; mindketten áldozatai annak, hogy a mama nem tud kutyát helyesen tartani és nevelni. A kutya nyilván nem volt szocializálva, megnevelve, mert ha nem így lenne, eleve láncra sem kellene kötni.
3. Ezért viszont nem a kutyát kellene azzal büntetni, hogy elviszik a kutyát egy sintértelepre (menhely nem veszi be). Ehelyett el kellene kezdeni nevelni, szocializálni és úgy bánni vele, ahogyan kell(ett) volna eddig is.
4. Amit a mama közölt, abból is látszik a hozzá nem értése. Miért ne csinálna ilyet még egyszer? Akár meg is ölheti a gyereket. Hiszen senki nem tanította meg rá, hogy hogyan bánjon a gyerekekkel, meg ahogy látom, nagyon semmire nem tanították.
Hogy mi lenne a megoldás, az világos. Más kérdés, hogy erre a mama nyilván képtelen, mert a leírás alapján fel sem fogja, hogy hol rontotta el a kutyatartást.
Gyerekeidet udvaron, felügyeleted nélkül soha ne hagyd, akkor sem, ha a kutya meg van kötve!
Örülök, hogy a mamáék nem ilyen gondolkodásmódúak, és nem akarnak megszabadulni a kutyától.
Építsenek ideiglenes kennelt a kutyának, amiben lehet, amíg a gyerekek az udvaron vannak.
Ez azért nem egy megoldhatatlan szituáció szerintem.
Az viszont nem szép dolog, hogy el akarod velük vitetni a kutyát, az nem egy tárgy, hogy ha "elromlik" akkor ki lehet dobni. Főleg, hogy szerintem sejted, hogy mi várna rá: altatás, vagy "jobb" esetben "börtön" élet.
"Szerintetek ha fontosak nekik a gyerekek elviszik a kutyát?"
Egy idő után valószínűleg. Előbb utóbb mindenki enged a zsarolásnak sajnos. Kár, hogy ennek megint a kutya fogja meginni a levét.
Én úgy látom, kérdező még a kérdés kiírása előtt eldöntötte, elviteti a kutyát, megbosszulja rajta a támadást. De akkor minek írt ki kérdést???
A gyerekek biztonsága elsődleges! De a kutyát nem lehet büntetni, mert nem ő tehet róla.
Nekünk is van több kutyánk, gyerekeket szeretik, nem bántanák, de SOHA nem hagyjuk őket egyedül velük.És folyamatosan nevelve van kutya, gyerek is, egymással hogy viselkedjenek.
Nem szép dolog a mamát most zsarolni, ha nem viteti el a kutyát, nem viszed oda a gyereket.Biztos ragaszkodik a kutyához is.
Mégiscsak kell egy kerítés, udvar, ahova biztonsággal bezárható, ha ott vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!