Ha megharapná az unokatokat/gyereketek a kutya lenne második esély?
Ha a mamánál megharapná a gyereket a kutya (elég súlyosan) és a mama közölné, hogy kap meg 1 esélyt a kutya és ha mégegyszer ilyet csinál csak akkor kell mennie.
És még meg vannak sértődve, hogy nem viszem oda a gyerekeket.
Szerintetek ha fontosak nekik a gyerekek elviszik a kutyát?
Meddig várjak? Ők ritkán jönnek, nincs kocsijuk.
Öt éves gyerek simán tud úgy bánni a kutyával amit az félreért. Láss csak egy példát, én rendszeresen viszem az emberekre még soha nem is morgó kutyámat a szomszéd kölyökkutyájához játszani és szocializálni, van egy négy éves kisfiú, és átmegy hozzájuk az ő másik szomszédjában lévő öt és négy éves kislány. A két lány rettentő neveletlen, és sokszor bántani is akarják a kutyákat, ilyenkor rendszeres leszidás, de amikor még nem is arra megy ki hogy bántsák a kutyát, akkor is gyakran nyúlnak úgy a kutyákhoz aminél látom hogy nem oké, de ismerem a kutyám és tudom hogy figyelmen kívül hagyja, amit egy neveletlen kutya mondjuk már válasszal méltatna. Tehát a gyerekek még akkor is tudnak negatív élményt okozni a kutyának amikor "jól próbálják kezelni".
Az meg hogy meg volt eddig mindig kötve a kutya amikor jöttetek okozhatta a kutyában azt hogy a gyerekeidet a negatív megkötés élménnyel párosította, és elszabadulva így reagált.
Mindenesetre egy neveletlen kutyáról van szó ami a nagymama hibája, nem a kutyát kell egyből büntetni.
Nem a kutyát hibáztatnám, hiszen nem tehet róla, hogy nincs nevelve. De ebből az esetből egyértelműen lejön, hogy nem is a gyerek tehet róla.
A mamának kötelessége lenne elzárnia a kutyáját, ha már nevelni képtelen.
Remélem a gyereknek nem lett komolyabb baja. A felelőstől függetlenül egy 5 éves gyereknél az ilyesmi simán okozhat életre szóló traumát. Megértem ha dühös vagy.
A szüleim így nevelték, tartották az összes kutyát. Egyik sem volt ilyen idegbeteg. Mindig megvan kötve a kutya ha jön valaki, mert morog kapkod minden idegen után. Ezért muszáj.
Mar régen el kellett volna vinni ezt a kutyát, de sajnálják.
Szerintem valami idegrendszeri gond is fentáll nála. Magát is marja néha. Azt hitték rühes vagy bolhás, de nem.
Hát ha a egy kertben élnéd le az életedet illetve megkötve egy 1-2 méteres láncon,szerintem te is bekattannál.
Amúgy meg ebből látszik,hogy semmit nincs foglalkozva a kutyával. Nem mindegyik kutya egyforma lehet 2-3 kutyánál működött a semmitmondó nevelés,ennél nem vált be ennyi.
Az a baj,hogy mivel nincs fárasztva így felgyülemlik a sok energia, lehet a gyerkőc énekelt,síkítozott vagy épp nyikorgott a hinta a kutyából meg kiváltotta ezt.
Nyilván szeretik a maguk módján a kutyát,azért nem akarnak megválni tőle.
Én opciónak azt mondom,hogy jól zárt kennelt építsenek a kutyának,hogy ha mennek a gyerekek oda legyen elzárva,onnan nem tud kijönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!