Mit tennél ha a párod választás elé állítana?
Vagy ő és a gyerek vagy a kutyák?
Mióta terhes nem birja elviselni a házban a kutyákat, de mivel bentiek voltak nem alkalmas a szőrük, hogy kint legyenek az egyik vizsla, neki amúgy sem. Annyira nem imádta a kutyákat mint én, de szerette őket. De mióta jön a baba mániája a tisztaság. Folyton zavarja ki a kutyákat. Ma kijelntette ha a kutyák bent maradnak ő megy. 6 hónapos terhes, évekig vártunk a babára, nagyon szeretem a párom is és a babát is már most. De a kutyákat is.
Nem tudom it tegyek. Nem lehet vele beszélni, hajthatatlan.
Akkor próbálkozz tovább, ember! Legyél a kutyák ügyvédje, szólj a jogaikért! Tényleg ne add fel.
Ha a párod tényleg egy okos, értékes nő, akkor később rá fog jönni, hogy milyen hülye, önző alak volt, hogy ilyen választás elé állított. Egy pár vagytok: ha te készülsz valami hülyeséget tenni, akkor majd ő fog addig beszélni a fejeddel, amíg észhez nem térsz. Ugye te sem szeretnéd, ha hagyná, hogy hülyeséget csinálj? Egymást támogatjátok, együttműködtök.
Ha a gyereknevelésben nem értetek majd egyet, akkor is mindig az lesz, amit ő mond? Térítsd észhez, egyenlő partnerként kell együttműködnötök.
Hajrá!
Egyébként meg szerintem csak fenyegetőzik azzal, hogy végleg itthagy téged. De ha tényleg képes lenne elhagyni emiatt... hát akkor nem is kár érte.
#17 voltam.
Ahogy írod, ez patthelyzet. Nincs mit választani, a kutyákért felelősséggel tartozol, azokat sem dobhatod el... Még az a legszimpatikusabb, amit valaki írt, hogy valami ismerősnél elhelyezni a kutyákat, amíg lenyugszik. De ijesztő, hogy valaki ennyire ne értse, hogy egy benti kutyát nem dobunk ki. Nem teljesen olyan, mint egy gyerek, de annyiban igen, hogy egy különálló, de hozzánk tartozó érző lény, felelősséggel tartozunk érte, nem tárgy, amit eladunk, eldobunk...
Akármit is csinálnak a hormonjai s bármitől is fél, nekem hatalmas arculcsapás lenne, hogy ilyet képes mondani s fenyegetőzni. Mert ha ő is ketté van törve, de irracionálisan retteg és közösen meg akarja oldani a dolgot, OK, de így... Az is durva, hogy a saját gyerekedet is hajlandó elszakítani tőled, miközben te a világon semmi rosszat nem tettél.
És ha azt mondanád,hogy majd tavasszal mikor jó idő van akkor majd kinti kutyává szoktatjátok őket? Addigra lenyugodna és lehet nem is akarja majd őket kirakni.
Egy 7 éves vizsla aki eddig bent élt kirakni a hidegbe valóban eléggé kínzás lenne.
Nehéz helyzet.
De szerintem most a hormonok dúlnak benne.
Amúgy ismerek olyan családot,hogy konkrétan a gyerek a hipószagban nőtt fel, 1,5 éves. De szerintem 1 hónap nem telt,úgy hogy semmi baja. Mióta megszületett állandóan beteg. Túlféltik,túl van takarítva, utcán elesik már rögtön viszik a popsi törlőt,meg fertőtlenítő gélt. Gyereknek semmi immunrendszere 1,5 évesen..
Én és húgom a homokot zabáltuk, mamáé kinti piszkos kutyáik dögönyözése utána kéz mosás nélkül ettük a szendvicset,gyümölcsöt.
Évente 1x ha beteg vagyunk. Jó immunrendszerünk lett.
Szerintem mond el azt is,hogy ahol állat van a családban sokkal ellenállóbb lesz a gyerek.
Csak ne a kutyák szopjanak egy idióta miatt. Mindig az állatok szívnak, mert nem normális a gazdájuk.
És ha lesz másik gyerek, az elsőt is kicsapja az udvarra?
"Nem vagyok egy papucsférj. Egyenlőek vagyunk a kapcsolatban. De ezzel nem tudok mit csinálni. Ha bejöhetnek a kutyák ő elmegy (be nem zárhatom, hogy ne menjen), ha kimennek a kutyák megfagynak, ha bent maradnak és a feleségrm megy el akkor látogatni járok majd a fiamhoz. Patthelyzet."
Ez valóban patthelyzet.
Akkor lenne érthető a feleséged, ha már a kapcsolatotok kezdetén közölte volna, hogy ő kutyát a házba nem enged be. Ha ennek tudatában kezdesz vele kapcsolatot, akkor jogos lenne, ha így áll hozzá.
De az undorító és gusztustalan, hogy eddig szerinte is jó volt úgy, hogy a kutyák bent élhetnek, és most már nem, és ilyen választás elé állít. Ráadásul a saját közös gyereketekkel zsarol, akihez pont annyi jogod van, mint neki. Mi a franctól félti azt a gyereket??? Millió gyerek nő fel kutyás háztartásban. Max. jobb az immunrendszerük, és nem lesznek minden szarra allergiásak.
Persze te tudod, de nekem ez be is tenné a kaput a kapcsolatunkban. Nem effektív a kutyák (persze őket sajnálom szegényeket, már megint az állatok az áldozatai egy idióta p.csának sajnos), hanem a hozzáállása. Hogy nagyon jól tudja, hogy tud mivel illetve kivel zsarolni: a gyerekkel. Téged meg egyelőre elvakít a szerelem köde, hogy ezt nem látod. Most a kedves feleséged vagy tökhülye, vagy nagyon gusztustalan és igazságtalan veled szemben (hogy a kutyákat már meg sem említsem).
Később is ez lesz most már, egész életetekben? Ha nem úgy van valami, ahogy ő akarja, akkor megzsarol, hogy elmegy (természetesen a gyerekkel)? Azért ebbe érdemes belegondolnod...
Ami a kutyákat illeti: próbálj nekik valóban szerető gazdát keresni, ha már engedsz a kedves nejednek. Legalább ők minél kevésbé szívják meg, mert ők nem tehetnek sem arról, hogy anya megkergült, sem hogy apu meg puhap.cs (bár bocsánat).
"Nem házisárkány, amúgy egy nagyon kedves, aranyos értelmes nő. Es mint írtam ő is akarta a kutyákat. Gondolom most a hormonok is tombolnak, plusz évekig próbálkoztunk a babával, nagyon félti is."
Hát amit itt leírtál - hogy képes lenne kidobni az eddig szeretett kutyákat a házból, na meg téged (a párját, és a gyerek apját zsarolni). csak mert ő terhes, az nem épp kedves, aranyos és értelmes emberre vall... Épp ennek ellenkezőjére. A hormonok még nem indokolják, hogy valaki ennyire szívtelen és/vagy idióta legyen. Attól, hogy ő terhes, nem kell hogy vigyázzba és lábujjhegyre álljon a világ.
Tegyük fel, hogy ha a mostani baba ovis lesz, és lesz egy kistesója. Az ovis majd hazahord mindenféle vírust, betegséget, bárányhimlőt stb. az oviból, ami sokkal nagyobb veszélyt jelentene a kisbabára, mint most a kutyák. Majd akkor is elköltözik, a nagyobb gyereket meg otthagyja neked? Vagy kiteszi a garázsba?
Ne haragudj, de abszurd a kedves feleséged. Ritkán szoktam felhúzni magam az itteni kérdéseken (pedig vannak hajmeresztőek), de most sikerült.
Érthető, ha a gyerekedet választod.
De a kutyákat semmiképp ne tedd ki. Kínzás lenne nekik, nem is csak a hideg miatt, hanem lelkileg is (eddig bent lehettek a falkájukkal, most pedig ki lesznek szakítva onnan). Bármennyire is szereted a kutyákat, a legjobb megoldás az lenne, ha elajándékoznád őket megbízható, leinformálható helyre, ahol szintén a lakásban lehetnek. Mert sajnos hiába van garázs, nem tarthatsz ott bezárva két kutyát, és a fűthető kutyaház sem megoldás, mert nem várhatod el a kutyától, hogy egész nap abban kucorogjon egész télen, csak hogy ne fázzon a szerencsétlen. A hidegben hamar tönkremennek az ízületei a rövid szőrű kutyáknak, aztán egy vagyont költhetsz rájuk. Tudom hogy szereted őket és ragaszkodsz hozzájuk, de a hidegbe kitenni őket kínzás lenne, ez a véleményem. Bármennyire is nehéz, jobb lenne ha a kutyáknak új gazdit keresnél.
Esetleg, ha van pénzetek, akkor építhettek egy kisebb-nagyobb mellékhelyiséget a garázs folytatásaként, és úgy ott már lehetnének a kutyák, nem lenne olyan hideg és lenne elég mozgásterük is szerintem.
És tényleg nagyon nem korrekt hogy így zsarol téged, egy kutya nem sokban különbözik egy gyerektől, ugyanúgy családtag és felelősséggel tartozol érte, és az ő érdekeit is figyelembe kell venni, nem lehet csak úgy kitenni őket a hidegbe például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!