Milyen kutyát választanál kiskamaszodnak?
#34 "Neki mindegy. Minden fajtát imádja."
Ez mutatja a legjobban, hogy túl fiatal még egy saját kutyához. Lehet, hogy minden fajtát imád, de az fizikai képtelenség, hogy mindegyikkel együtt tudna élni, pláne olyan alaptermészettel és életvitellel, mint amilyet leírtál. Valahol nagyon alap dolog lenne, hogy fel tudja mérni a saját korlátait és aszerint választ.
"Ha nem tud róla gondoskodni tudja mi lesz a sorsa."
Mindemellett rémesen szar a hozzáállásotok. Ismerek nagyon komolyan kutyázó 12-14 éveseket, de mellettük teljes vállszéllességgel ott áll a családjuk: amellett, hogy a gyerek rengeteget foglalkozik a kutyával egyedül is, aktívan részt vesznek a kutya életében, besegítenek a nevelésben, közösen (is) sétálnak, gyakorolnak, közös programokat szerveznek, ha kell tanácsod adnak stb. Továbbá, az egy dolog, hogy ti megoldottátok a kutyátok felnevelését külső segítség nélkül, de butaság ezt feltételezni egy 13 éves gyerekről is. Az a minimum, hogy eljuttatjátok egy jó(!) kutyaoviba és kutyasuliba.
De ilyen hozzáállás mellett semmilyen kutyát nem ajánlok, mert ilyen hozzáállással szerencsétlen lányotokat a kudarcra készítitek fel. Illetve azt tanítjátok neki, hogy a kutya, nem felelősség, hanem nyugodtan eldobható, amikor nem kell vagy túl sok gondot okoz - legalább is számotokra az.
"Akkor menj és fogadj be egyet :)
Szerencsére megtehetem, hogy törzskönyves kutyit vegyek."
Már megtettem, köszönöm :)
Én is megtehetem, nem a spórolás volt az oka az örökbefogadásnak.
Korábban tk.-s dobermannjaim voltak.
Én azzal kezdenem, hogy szedje rá össze a fele összeget :D
Nekem is így lehetett anno kutyám és sokkal jobban megbecsültség mint azok akiknek megvették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!