Milyen kutyát választanál házőrzőnek?
Nekem esélyesek.:német juhász ill amerikai steffor
Ezen közül ill kívül Te mit választanál?
Nem akarom szaporítani a szót, de nálunk is a német juhász vált be leginkább. :) Pedig eredetileg nem házőrzés céljából tenyésztették ki.
Én is NJ párti vagyok és csak ajánlani tudom! :)
3 NJ gazdája!
németjuhász :)
gyerekszerető, tanulékony, igazi családi kutya, és nagyon jó házőrző. Ha ilyen célra kéne kutya biztos nj-t vennék:)
én is imádom a német juhászokat, de nagyon sokat kell velük foglalkozni, ha egyedül hagyod, szörnyű büntetésnek veszi!
szóval a jó válaszhoz azt is tudni kellene, hogy milyen körülmények közé érkezne a kutya.:)
mennyit foglalkoznál vele egy nap, sportos vagy-e, vagy inkább csak sétálgatnál, vannak-e gyerekek a háznál, mekkora a kert, milyen vérmérsékletű vagy, járnál-e kutyasuliba?...
ha ezekre válaszoltál, én is tudok mondani fajtát.:)
amerikai steffor:
Társas viselkedése: Ez a kutya általában jól kijön a gyerekekkel, és meglehetősen sokat el is tűr tőlük, ám szilaj természete miatt inkább nagyobb gyerekek játszótársának alkalmas. A fajtársaival való találkozás viszont gondokat okozhat. A kan különösen határozottan igyekszik bebizonyítani fölényét, de e tekintetben igen sok múlik a kutya nevelésén és szocializációján, egész kölyök korától ajánlott kutya óvodába és iskolába vinni. A megfelelően nevelt amerikai staffordshire terrier hűen őrzi a lakást és a gazdája tulajdonát, de nem viselkedik barátságtalanul az idegenekkel szemben. Ha azonban a család tagjai veszélybe kerülnek, habozás nélkül a segítségükre siet. A macskákkal és egyéb háziállatokkal – megfelelő szocializációja esetén – jól megfér.
Németjuhász:
Társas viselkedése: A német juhászkutya nagyon jól kijön a gyerekekkel, feltéve, hogy azok tisztelettel bánnak vele. Mindenképpen tudni kell róla, hogy ha a barátokkal folytatott játék eldurvul, ez a kutya a családhoz tartozó gyermekek védelmére kel. Az idegenekkel szemben óvatos, de ha a gazda azt jelzi, hogy minden rendben, akkor nem viselkedik ellenségesen velük. A család barátait lelkesen fogadja. A megfelelően szocializált német juhászkutyának sem fajtársaival, sem más háziállatokkal nem lehet gondja.
Én a amerikai steffor, mert már a németjuhász unalmas!!!
Én a vadabb kutyákkat kedvelem.
Mint: rottweiler, doberman, tacskó, golden retriever, labrador retriever, beagle, agár stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!