Ilyenkor ki a hibás? Szerencsére nem történt most semmi.
Na és mondd csak, mi történhet? Ráugat a gyerekre? Eltöri a hurkapálcát? Na és? Egyiktől sem lesz baja. Odakap? Figyelni kéne tán a gyerekre a kedves szülőnek.
Csak akkor jogilag hibás a kutya gazdája, ha van olyan ostoba, hogy megvárja, amíg egy pampogó,, okostojás járókelő rendőrt hív és igazoltatják.
Lehet lepontozni! Rengeteg idióta szülő van neveletlen gyerekkel, rá se szólnak, akkor se, ha épp nekihajt biciklivel a kutyának.
Budapest belső kerületében élek, katasztrófa, itt tényleg nem győzöm kerülgetni a sok bunkó barmot, elképesztő állapotok uralkodnak a fejekben..
Tegnapi. Zebránál piros volt, megálltunk. Anyuka 3-4 éves forma gyerekkel megáll 10 centire tőlünk (!!! nem elég széles az egész körút, ugye), a gyerek meg már kezdte paskolni a kutyám fejét, na én tüntetőleg odébb mentem 2 métert. Anyuka le se bagózta mit művel a kölyke.
Aztán van egy boltos a környékünkön, neki is van kutyája. Elmentünk a bolt előtt, erre kirohan az ürge, hogy "tacsikaaaa" (nem tacskóm van, de lényegtelen...), és se Jó napot. se Szabad-e? elkezdi ő is paskolni a kutya fejét. Szólok, hogy ne csinálja, mert rá fog ugatni, erre ahogy kimondtam, kutyám ráugatott, pasas hátra ugrik és elkezdi, hogy "Anyád p...áját akkor nem simogatlak meg!", ne mondom neki "Nem is kell!" (majdnem csúnyábbat mondtam, elvégre ki a ló..sz kérte, hogy taperolja a kutyát?)
Rengeteg gyerekre szóltam már rá, némelyikre erélyesebben, hogy ne piszkálja a kutyát, biciklis gyerekeket kicsit keményebben szoktam elhajtani. (Törött kutyalábujj kezelését vajon megfizetnék-e?) És tudjátok mi a döbbenetes? Hogy a szülők csak bámulnak és meg se szólalnak, mikor más (én) rászól a gyerekükre! Annyira retardáltak, hogy egy szót nem tudnak kinyögni, ennyi nincs bennük.
Álltam le már veszekedni alpári stílusban felnőttekkel, amire nem vagyok büszke, de mikor kérdés nélkül heccelik, zaklatják a kutyát (farkát meghúzzák, nyomogatják a fejét,, kezüket a szájába dugják), és még én vagyok a "hülye k..va" ha szólni merek, hogy ezt ne csinálják (normális hangnemben), na akkor én is felveszem ugyanazt a stílust, érdekes olyankor valahogy visszavesznek a fene nagy arcukból.
Az én kutyám konkrétan attól lett félősebb és ugatósabb, hogy folyamatosan zaklatták/zaklatják az emberek. Utálja. Csak akkor engedi, ha pl. más kutyások közt vagyunk, tőlük szívesen veszi a simogatást.
Barátommal vittünk 4-5 kutyát, egy gyerek meg berongyolt a kutyák közé kis biciklivel, kutyákból kettőnek rendesen neki is ment. Barátomon a tekintetével ha ölni tudna.. Na akkor nagyon leteremtettem a gyereket, szülő 10 méterre csak sétálgatott és nem reagált semmit(elvégre minek), pedig szívesen elküldtem volna a p...ba amiért ennyire letojja mit csinál a csemetéje.
Itt amúgy nem is a gyerekek a fő hibásak, hanem a sok szülő, aki megcsinálni meg tudja a gyereket, de nevelni? Ó, az már nem megy.
Szóval, ha valami vadbarom hülyeséget csinál, amit lereagás a kutyád és elkezd hápogni, okoskodni, netán fenyegetőzni, hogy feljelent, akkor hagyd ott és ennyi. Ha meg komolyabban fenyeget, fenyegesd vissza, hogy zaklatásért, garázdaságért te fogod feljelenteni. Ennyi.
#17 Baromi jó tanácsokat osztogatsz, ha a kutya megharap egy gyereket és otthagyod, abból hatványozottan komolyabb szívás lesz, úgyhogy ezt nemigen javasolnám senkinek.
Egyébként nagyon fura, de én a kutyámmal valamiért nem találkozom ezzel a rengeteg hülye emberrel, pedig én pont örülök neki, ha idegenek megsimogatják, pláne gyerekek, de viszonylag kevesen jönnek oda, pedig egy látványosan totál békés labiról beszélünk. Persze lehet, hogy a kistermetű kutyákhoz többen odamennek, nem tudom.
Nálam alap, hogy úgy megyek el valaki mellett, hogy a kutya a másik oldalamon van láb mellett. Én vagyok a kutya és a sétálók között. Így ha valaki hozzá akar érni, tudok reagálni, mielőtt megtenné.
Amúgy én azokat a szülőket sem bírom, akik gyerekei kérdezés nélkül nyúlnak a kutyához (van gyerekem is).
Illetve az a gazda, aki tudja, hogy BÁRMILYEN szituációban agresszíven reagálhat a kutya, adjon rá szájkosarat, illetve figyeljen rá, hogy elkerüljön minden ilyen szituációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!