Elkóborolt kutya?
4 éve elveszett a kutyánk, eleinte kerestük, aztán beletörődunk hogy nincs meg. Az oltási könyvet egy ideig tartogattuk de már kidobtuk.
Most viszont kaptunk egy telefont, hogy bekerült egy menhelyre mert meg harapott valakit! Chip szám alapján találtak meg minket.
Sajnos nagyon elhanyagolt állapotban van, és mióta elkóborolt oltásokat sem kapott.
Mikor még itthon volt, kapta őket rendszeresen, ivartalanítottuk, rendszeresen nyírattuk a szőrét.
Na most viszont az a helyzet hogy a hölgy nem akarja visszaadni, azt mondja majd keresnek olyan gazdát ahol nem kóborol el, és rendszeresen ellenőrzik.
Én viszont haza szeretném hozni. Mit tegyek? 2 hét karanténban van most. Ha elmegyek, biztos nem hozhatom el addig. Viszont ha 2 hétig “nem keresem”, örökbe adható. De ha elmegyek, megismer a kutya és mégsem jöhet velem haza, akkor meg csak fájdalmat okozok neki. Teljesen tanácstalan vagyok..
Az orvos, aki anno ivartalanitotta, kikereste a lapját 6 évre visszamenőleg, hihetetlen jóindulatú ember! Mikor állította ki az új oltási könyvet, mondta hogy fel van háborodva, és ha nem adják a kutyát, hívjam fel 10 perc alatt elintézi.
Mikor lejárt a karantén, irt a menhely hogy csakis és kizárólag eredeti oltási könyvre adják ki az állatot. Ezt én tovább küldtem a dokinak. Hogy szólt-e vagy sem, nem tudom, mindenesetre ma szó nélkül 10 perc alatt visszakaptam a kutyámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!