Elkóborolt kutya?
4 éve elveszett a kutyánk, eleinte kerestük, aztán beletörődunk hogy nincs meg. Az oltási könyvet egy ideig tartogattuk de már kidobtuk.
Most viszont kaptunk egy telefont, hogy bekerült egy menhelyre mert meg harapott valakit! Chip szám alapján találtak meg minket.
Sajnos nagyon elhanyagolt állapotban van, és mióta elkóborolt oltásokat sem kapott.
Mikor még itthon volt, kapta őket rendszeresen, ivartalanítottuk, rendszeresen nyírattuk a szőrét.
Na most viszont az a helyzet hogy a hölgy nem akarja visszaadni, azt mondja majd keresnek olyan gazdát ahol nem kóborol el, és rendszeresen ellenőrzik.
Én viszont haza szeretném hozni. Mit tegyek? 2 hét karanténban van most. Ha elmegyek, biztos nem hozhatom el addig. Viszont ha 2 hétig “nem keresem”, örökbe adható. De ha elmegyek, megismer a kutya és mégsem jöhet velem haza, akkor meg csak fájdalmat okozok neki. Teljesen tanácstalan vagyok..
De mi alapján tartja magánál? Ilyet nem tehet, hogy nincs kedve visszaadni a saját, eredeti gazdájának a kutyát, mert ő úgy gondolja, hogy ott nincs megfelelő helyen. Mivel bizonyítja, hogy nem megfelelően tartottátok? Ha meg van a bizonyíték, hogy tiétek a kutya, állatdokit is kérd meg, hogy segítsen ebben. Eleve ha egy kutya már chipes, ivartalanított és rendszeresen oltott, kezelt, akkor mi alapján mondja, hogy nem volt megfelelően tartva?
Qvára nem vágom, hogy tehetnek meg ilyet egyes emberek, én tuti éjjel-nappal ott pattognék nekik, már zsarukkal vetetném körbe, feljelentés f@...x tudja, mindent megtennék, mivel nektek van igazatok, vissza fogjátok kapni, csak tegyetek meg mindent.
Egyébként milyen fajta kutyáról van szó? Nem azért akarja megtartani az a b..zi, mert olyan fajta?
Nincs alapja megítélni, hogyan tartottátok. Kijárós is lehetett a kertbe és onnan elszökhetett, vagy ellophatták. Évek óta az utcán lehet, tehát ha rossz formában van, az nem a ti saratok.
A nő valamilyen nagyon súlyos zavarban küzdhet, lehet, hogy a szándékai jók, de nem jóra használja az eszközeit. Gondolom, amolyan megszállott, erősen túlzó állatb*zi lehet, aki az állatnak valóban segíteni akar, de közben egy csomót árt is, pl nektek. És ebben az esetben a kutyának is árt, hiszen nem adja vissza a tulajnak. Nagyon erősen túllő a célon, ez konkrétan jogtalan részéről, sőt lopás, hiszen tudja, kié a kutya és nem adja oda, légbőlkapott vádakkal illet titeket. Ha annyira érdekli a kutya sorsa, mint állatvédő, megteheti, hogy nyomon követi a kutya életét, de magánál nem tarthatja. Ne hagyd magad, menj a rendőrökkel.
50 km van ide. Ottani rendőrök gondolom ismerik őt, engem viszont nem. :(
Nem biztos hogy mellém állnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!