Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elkóborolt kutya?

Elkóborolt kutya?

Figyelt kérdés

4 éve elveszett a kutyánk, eleinte kerestük, aztán beletörődunk hogy nincs meg. Az oltási könyvet egy ideig tartogattuk de már kidobtuk.

Most viszont kaptunk egy telefont, hogy bekerült egy menhelyre mert meg harapott valakit! Chip szám alapján találtak meg minket.

Sajnos nagyon elhanyagolt állapotban van, és mióta elkóborolt oltásokat sem kapott.

Mikor még itthon volt, kapta őket rendszeresen, ivartalanítottuk, rendszeresen nyírattuk a szőrét.

Na most viszont az a helyzet hogy a hölgy nem akarja visszaadni, azt mondja majd keresnek olyan gazdát ahol nem kóborol el, és rendszeresen ellenőrzik.

Én viszont haza szeretném hozni. Mit tegyek? 2 hét karanténban van most. Ha elmegyek, biztos nem hozhatom el addig. Viszont ha 2 hétig “nem keresem”, örökbe adható. De ha elmegyek, megismer a kutya és mégsem jöhet velem haza, akkor meg csak fájdalmat okozok neki. Teljesen tanácstalan vagyok..

2017. okt. 8. 10:17
1 2 3 4 5 6
 21/53 A kérdező kommentje:
Az oltási könyv sem! (Ha lenne)
2017. okt. 11. 06:24
 22/53 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ilyen alapon az elrabolt gyerekeket sem adják vissza a szüleiknek, ha megtalálja őket a rendőrség, hanem mehetnek állami gondozásba, mondván, hogy a szülő mem vigyázott rájuk és nincs ott jó helyen? Szerintem a hölgy igencsak túllépi a hatáskörét.
2017. okt. 11. 08:54
 23/53 A kérdező kommentje:
Küzdök érte ezerrel. Az a baj hogy hiába kérem, nem adják ki a chip-számot. Mert az alapján tudnék kérni oltási könyv másolatot az orvostól, aki chipelte, ivartalanította.
2017. okt. 11. 13:39
 24/53 anonim ***** válasza:
100%
Az orvos az ilyesmit felírja egy nagykönyvbe. Ha az időpontra nagyjából emlékszel, szerintem a doki vissza tudka keresni a nyilvántartásából.
2017. okt. 11. 20:43
 25/53 A kérdező kommentje:
Elvileg elsobbsegivel feladta a Máok főtitkára a kutya nyilvántartási lapját.
2017. okt. 12. 08:30
 26/53 A kérdező kommentje:
És igen, emlékszem a chipelés, ivaetalanitas időpontjára
2017. okt. 12. 08:31
 27/53 A kérdező kommentje:
Van már oltási könyvem, az orvos állított ki újat, de a menhely csak az eredetire adja ki!
2017. okt. 22. 17:19
 28/53 anonim ***** válasza:
100%
A kutya a tiétek! Az állatmenhelyes nő jogtalanul tartja magánál. Semmi köze hozzá, hogy milyen körülmények közt került el tőletek, még ha el is szökött, a kutya akkor is a tiétek. A tulajdonodat nem adja vissza, számoljon következményekkel, ha ezt tovább csinálja. Ha a doki kiadja a kiskönyv másolatát, akkor lesz valami a kezedben, de a chip amúgy is igazolja a kutya tulajdonosát, hiszen azt orvos és kiskönyv jelenlétében lövik be. Szóval... a csaj nagyon el van tévedve. Ha tovább akadékoskodik, legközelebb rendőrrel mennék.
2017. okt. 22. 18:36
 29/53 anonim ***** válasza:
100%
Király lenne, ha autólopás után is azt mondanák a kocsi tulajdonosának, hogy nem adjuk vissza az autót, mert nem vigyázol rá, majd jársz busszal, a kocsit meg megkapja valaki, aki gondosabb. WTF
2017. okt. 22. 18:37
 30/53 A kérdező kommentje:
Akkor nem csak szerintem abszurd ez az egész...
2017. okt. 22. 19:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!