Van értelme (ÍGY) kutyát tartanom?
Mostanában elgondolkodtam, hogy legyen egy kutyám, DE! panelban lakom egyedül és heti 6 napot dolgozom. Érdemes belevágni, vagy a kutya érdekében ne vegyek?/fogadjak örökbe?
heti 6x 8 óra egyedüllét nem ártana neki?
Persze, hogy van!
Ha munka előtt leviszed hogy elvégezze a dolgát és hazaérés után is rögtön, akkor ki fogja bírni a 8 órát. Ezeken kívül persze még kell 1-2 egészségügyi séta amikor otthon vagy épp. És le kell mozgatnod, és tanítgatnod.
Én inkább egy már felnőtt, esetleg idősebb menhelyi kutyát javasolnék neked, ilyen életmód mellé.
Szerintem azért ez nagyon sok, főleg, hogy nincs semmi segítséged (pl. mit csinálsz, ha beteg vagy). Mi ketten is alig bírjuk "rendesen" ellátni a kutyát + foglalkozni vele:S
Én inkább a macskát ajánlom (nekünk is van). Sokkal jobban bírja a lakást is, az egyedüllétet is, akár ketten is lehetnek (a kutyákkal ellentétben ekkor nem két unatkozó macskád lesz, ők tényleg jól elvannak együtt), és nem kell a sétaidőhöz igazodni vele (nem probléma, ha pl. beteg vagy és nem tudod levinni, vagy ha elmennél valahova, és pár órával később érsz csak haza a megszokottnál. Emellett ugyanolyan "kontakt" állat.
köszönöm a válaszokat!
Gondolkodom még rajta, de szerintem várok még, ha sikerül átrendezni úgy az életemet, hogy egy boldog kiegyensúlyozott kutyát tarthassak, akkor majd belevágok. Addig marad a más kutyájának szeretgetése abban való gyönyörködés :)
Ha van időd és kedved, akkor akár mehetsz menhelyre is önkénteskedni, sétálhatsz a kutyákkal, szeretgetheted őket, stb. Szerintem ez is több mint a semmi.
Illetve lehetsz ideiglenes befogadó valamilyen állatvédő szervezetnél, így szinte mindig lehetne otthon kutyád, de mégsem kellene olyan hosszú időre elkötelezned magad.
8 óra nem gáz,az meg,hogy 6 nap szerintem nem lehet kizáró. Mivel nem 10-16 órákat dolgozol.
Meg ha már gondolkozol a munkahely váltáson akkor gondolom hamarosan az is bekövetkezik,tehát a kutya nem 10-15 évet élne le úgy,hogy 6 napot dolgozol.
Kölyök korban gáz ha egyedül vállal az ember kutyát. Szobatisztaság és az egyedülléthez szoktatás miatt.
De erre egy rokon gyerek megoldás lehet. Kis zsebpénz kiegészítésnek átmegy játszani a kutyussal ha meg van az oltások leviszi stb.
De ha úgy érzed akkor várj még vele :)
köszönöm a válaszokat.
Család messze lakik, meg nem is szeretném, hogy más nevelje a kutyámat. Tehát rajtam kÍvül nem lenne más neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!