Szerintetek van értelme?
Régebben szerettem volna egy yorkit, de akkor még nem lehetett. Viszont az egyik barátnőmnek lett. Tőlem kérték a tanácsokat kb mindennel kapcsolatban, mert én már utána jártam a fajtának alaposan. De akármit mondtam, sose hallgattak rám. Úgy kezdődött, hogy mondtam, hogy n evegyenek szaporítótól tk nélküli kutyát, elmondtam miért. Erre azért is onnan vették 45ezerért mondván, hogy tk-val 20-szal többe került volna. Aztán mondtam, hogy etetés után ne sétáltassák meg futkosson a kutya, hát nem séta előtt etetik a mai napig? Pedigree-vel etetik, mondtam neki, hogy jobb lenne egy minőségibb táp, mert ebben nincs sok tápanyag, erre áá, az drága. Mondtam, hogy ne hagyják összeenni mindent a földről, mert beteg lesz, erre mi volt a válasz, hogy nem tudom kiszedni a szájából, hát a kutya kéthetente beteg volt. Mondtam, hogy tiltsa a rossz viselkedést, agresszívitást, a kutya azóta is támad mindenkinek, sokszor a semmibe ugat és csak akkor szólnak rá, ha már nagyon idegesíti őket. Mondtam, hogy nem lesz elég, hogy napi 2x kiviszik a ház mellé pisilni meg 1x egy 20 perces pórázos séta, amikor csak mászkálnak a ház körül. Mozgáshiányos, frusztrált, idegbeteg szó szerint a kutya. És egy 6 kilós fekete keverék lett, akinek csak a feje és a tappancsai cserszínűek. De ez a kisebb baj.
Na most én úgy van, hogy megtudnám venni álmaim kutyáját, viszont attól tartok, hogy ő ezt rossz néven venné, hogy ugyanolyan fajtát veszek. Viszont arra gondoltam, legalább megtudnám mutatni neki, hogy hogyan kell normálisan bánni egy kutyával. Vagy inkább tegyek le róla? Mi a véleményetek?
Úgy egyébként utcakutyával nem tudnád nekik megmutatni, hogy hogyan kell normálisan bánni?
Vagy még csak keresed az ürügyet, győzködöd magad, hogy egy olyan kutyát vehess?
Ehhez nem kell az ismerősöd sem, ha akarod, vedd meg. Azzal együtt, hogy kiszámolod mennyit fogsz tudni rá költeni...
Az a véleményem hogy mindent megtettél, hogy jobb belátásra térítsd őket, és csak azért se hallgattak rád. Ezek után meg is érdemelnék hogy lássák, milyen egy minőségi igazi jól nevelt yorkshire terrier a kezeid alatt, hátha kicsit ösztönözné őket is és befolyásolná a jövőbeli döntéseiket.
Ha ez álmaid kutyája, ne hagyd hogy eltántorítson ez az egész tőle, bizonyítsd be hogy nem minden ilyen fajtájú kutya egy idegileg elcseszett beteges eb.
Az a véleményem, hogy a barátnőd ne befolyásoljon abban, hogy milyen kutyát veszel és azt hogyan neveled.
Már miért venné rossz néven? Miféle baromság ez, hogy nem vehetsz azonos fajtájú (pontosabban, te fajtatiszta) kutyát?!
Miért tennél le róla? Az ilyen idióta emberekkel eleve nem kell foglalkozni.
Első: De utcakutyával is megtudnám, csak nekem a yorkshire álmaim kutyája, évek óta készülök rá, csak most a barátnőm kicsit "elrontotta" az egészet, mert attól tartok rossz néven venné.
Második: Igen, én is erre gondoltam, persze nem direktbe nagyképűsködnék előttük a kutyámmal, csak ez a kedvenc fajtám.
Na szóval és ez így rosszul jött ki, ők minden utánanézés nélkül, random idehoztak egy kutyát úgy, hogy egy héttel előtte eltervezték, hogy nah kell egy ilyen kutya aztán egy hét múlva meg hívogattak, hogy jaj ezt hogy azt hogy. Még a kullancsot is én szedtem ki a kutyájából, mert nem tudta, hogy hogyan kell:$
Hatos: Köszi a választ, igen, igazad van. Renélem, hogy nem lesz ebből problémájuk és inkább tanulnak az esetből. Bár mikor mondtam neki, hogy az xy kutyája milyen jól nevelt és szófogadó, a tiednek is ilyennek kéne lennie, akkor egy legyintéssel egybekötve annyit mondott: áh, az egy korcs, az enyém meg yorki, ezek teljesen mások mint a "hagyományos" keverékek".
Meg eléggé úgy tűnt nekem annó, mikor megvették, hogy csak a divat miatt kellett neki.
"attól tartok, hogy ő ezt rossz néven venné, hogy ugyanolyan fajtát veszek"
Nem veszel ugyan olyan fajtát, mivel az ő kutyájuk keverék, a tiéd meg gondolom tk-s yorki lesz.
Amúgy igazad van szerintem, ha látnák hogy igenis lehet normálisan nevelni egy yorkit is, akkor elgondolkodnának. Bár akkor meg kitalálnák, hogy a tiéd azért viselkedik normálisan, mert tk-s... Az ilyenek mindent a kutyára kennek, mindig kitalálnak valamit, csak felelősséget ne kelljen vállalni...
Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok:)
Lehet, hogy ráfogná arra, hogy a tk miatt van ez meg az, de legalább látná, hogy én hogyan nevelem, meg stb. Talán tanulna belőle, bár nem hiszem, mert nár régóta nemigen foglalkozik a kutyájával, csak nyűgnek érzi, meg azt mondja, a yorkik ilyenek:( Pedig nem ilyenek:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!