Szerintetek van értelme?
Régebben szerettem volna egy yorkit, de akkor még nem lehetett. Viszont az egyik barátnőmnek lett. Tőlem kérték a tanácsokat kb mindennel kapcsolatban, mert én már utána jártam a fajtának alaposan. De akármit mondtam, sose hallgattak rám. Úgy kezdődött, hogy mondtam, hogy n evegyenek szaporítótól tk nélküli kutyát, elmondtam miért. Erre azért is onnan vették 45ezerért mondván, hogy tk-val 20-szal többe került volna. Aztán mondtam, hogy etetés után ne sétáltassák meg futkosson a kutya, hát nem séta előtt etetik a mai napig? Pedigree-vel etetik, mondtam neki, hogy jobb lenne egy minőségibb táp, mert ebben nincs sok tápanyag, erre áá, az drága. Mondtam, hogy ne hagyják összeenni mindent a földről, mert beteg lesz, erre mi volt a válasz, hogy nem tudom kiszedni a szájából, hát a kutya kéthetente beteg volt. Mondtam, hogy tiltsa a rossz viselkedést, agresszívitást, a kutya azóta is támad mindenkinek, sokszor a semmibe ugat és csak akkor szólnak rá, ha már nagyon idegesíti őket. Mondtam, hogy nem lesz elég, hogy napi 2x kiviszik a ház mellé pisilni meg 1x egy 20 perces pórázos séta, amikor csak mászkálnak a ház körül. Mozgáshiányos, frusztrált, idegbeteg szó szerint a kutya. És egy 6 kilós fekete keverék lett, akinek csak a feje és a tappancsai cserszínűek. De ez a kisebb baj.
Na most én úgy van, hogy megtudnám venni álmaim kutyáját, viszont attól tartok, hogy ő ezt rossz néven venné, hogy ugyanolyan fajtát veszek. Viszont arra gondoltam, legalább megtudnám mutatni neki, hogy hogyan kell normálisan bánni egy kutyával. Vagy inkább tegyek le róla? Mi a véleményetek?
Hajra!!! Vágj bele :)
Az én yorkiem 2 éves múlt és imádom! Igazan jo fajta. Jól neveltek és könnyen tanulnak.
Neveld a saját kutyádat a magad módja szerint. A barátnődéket pedig hagyd békén. Ha idáig lepergett róluk minden , amit jótanácsként adtál nekik, sokat nem fognak változni.
Viszont, ha lehet, kerüld majd el a hasonlitgatásokat .Nem tesz jót egy barátságnak sem.
Hú ez jó kusza. Ha a barátnőd (akivel ha jól értem nem is egy helyen laktok), miatt nem akarod megvenni akkor nálad más problémák is vannak főleg a nyakadtól felfelé. Szóval én meggondolnám a kutyavásárlást, és egy pszichológushoz mennék első körben és ha ott kikezeltek ebből a kórságból akkor vennék kutyát (bocs, de ez az igazság szerintem és lehet lepontozni).
Ha úgy érzed nincsenek komoly gondok a fejedben, akkor meg olyan kutyát veszel és onnan ahonnan akarsz, ebbe max. az szólhat bele akivel egy fedél alatt élsz. Az emberiség többi része meg nem szólhat bele. Tehát ha a szüleiddel élsz akkor velük kell megbeszélni, ha a barátnőddel/barátoddal akkor vele, ha van már gyereked is akkor vele. Az, hogy egy kivül álló, akár milyen viszonyban is állsz vele mint mond az pont nem érdekel senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!