Van értelme etetésben az "arany középútnak"?
Sziasztok!
Hamarosan egy Tosa inu gazdija leszek. Felmenői között főleg 75-85kg közötti kanok vannak, az enyém is ilyesmi méret lesz.
Osztottam-szoroztam, prémium táppal etetni egy ekkora kutyát az egy teljes fizetést igényel.
Olvasgattam, illetve beszéltem tenyésztő ismerősökkel, állatorvosokkal a BARF etetésről. Persze ahogy kell van pro és kontra.
Nekem a legszimpatikusabb az arany középút lenne. Reggel kapna prémium tápot (Eukanuba rice&lamb vagy royal cannin startert ajánlott a tenyesztő) ami egy jó energia löketet ad reggelire. Este pedig csak nyerset kapna, fehérjét, rostot, szénhidrát nélkül + zöldkagyló kivonat (egy állatorvos előadáson azt mondta h a zöldkagyló jó, a kalcium valami miatt nem.)
Ez így megfelelő lenne? Vagy a "túl változatos" fele-fele kajálás gyomorgondolhoz vezetne?
A tenyésztő ahonnan a kutyit hozom 12 hónapos koráig táppal etet, aztán áll át nyersre. Másik tenyésztő 5 hetes korától csak nyers hús...harmadik tenyésztő soha nem ad nyerset.
Ti mit gondoltok?
Nem javasolják a vegyes etetést, igen, vezethet emésztési gondokhoz. Ha szimpatikus a BARF, etess csakis azzal inkább, ez is megfelelő energiát ad, szépen fog fejlődni tőle a kutya. Érdemes olyan állatorvost keresned, amelyik támogatja a nyersetetést, és tájékozott is benne.
Vagy csináld úgy, mint a tenyésztőd, és felnőttként állj át a nyersre, de lehet rögtön azzal kezdeni is.
Ha nem találsz kimondottan kutyáknak való húsos kontaktot, plusz rászámolod a kutyának a kiegészítőket, amit ekkora testű kutyának igen ajánlatos adni, akkor a tápos etetés ára körül jársz majd a BARF-al is.
Amúgy felnőtt kutyának még ilyen súlyban sem kell egyhavi fizetés a táphoz.
1kg csirkefej/nyak 110ft.
1kg csirkemell filé 350ft.
Ezt mégis milyen prémium táppal tudnád kihozni hasonló árban? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!