Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Néha agresszív a golden...

Néha agresszív a golden retrieverem, már nem tudom mit tegyek (? )

Figyelt kérdés

Nem olyan régen támadólag ugrott fel a kezemhez mert el akartam küldeni egy fadarabtól. Más esetben egyszer csak megsimogatom morog. A legújabb szokása hogy vicsorít.

Tulajdonképpen ha simogatom vagy ilyesmi sose lehet tudni hogy fog reagálni mert egyik pillanatban bújik másik pillanatban morog vagy vicsorít. Nem bízok benne.

Én már nem tudom mit tegyek. 3 éves fiú golden retriever sztem még a fajtájára se jellemző ez az agresszió.

2017. szept. 28. 10:23
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
70%
Nem nevelted rendesen. Kiképzőre lenne szükség, aki megtanít bánni vele.
2017. szept. 28. 10:26
 2/21 anonim válasza:
11%
Nálunk is ez volt, igaz nem golden retrieverrel hanem németjuhászunk volt. Ő is bekattant és egyre agresszívabb lett, végül úgy megtámadta a nagyit, hogy 12 öltéssel kellett összevarrni a karját, és a kutyát el kellett altatni.
2017. szept. 28. 10:30
 3/21 anonim ***** válasza:
82%

Mostanság egyre több ilyen és hasonló jellegű probléma van a goldenekkel.

Honnan van a kutya egyébként? Csak mert általában ez a nem törzskönyves kutyákra szokott jellemző lenni mivel gyenge az idegrendszerük. Persze ez nem törvényszerű.

2017. szept. 28. 10:32
 4/21 A kérdező kommentje:
Nem törzskönyves már bánom h nem tenyésztőtől vettem. De akkor még nem értettem ezeket a dolgokat.
2017. szept. 28. 10:35
 5/21 anonim ***** válasza:
53%
Kutyaiskola, ahol problémás kutyákkal is foglalkoznak, de SÜRGŐSEN! Gond van köztetek a rangsorral és kommunikációval, és ennek a lerendezéséhez szakember kell, ő majd segít neked is megérteni a kutyádat és megfelelő reagálással megzabolázni a viselkedését.
2017. szept. 28. 10:40
 6/21 anonim ***** válasza:
59%

Kutyaiskola. Valahol nem voltál következetes a neveléssel, ezt szakember nélkül így utólag nem fogjuk tudni megmondani.

A falkavezér szerepét kívánja átvenni, és bizony elég sikeresen, hiszen nem hagyja, hogy utasítsd, ha ő nem akarja. Pláne érzi, hogy nem bízol benne, olaj a tűzre.

2017. szept. 28. 10:43
 7/21 A kérdező kommentje:
A 11 éves öcsémet is megmorogta én előtte megfogadtam elötte ha vele is ezt twszi mennie kell aztán nem tartottam be mert nem volt szívem hozzá. Teszem hozzá h az öcsém se nyúzta csak simogatta.
2017. szept. 28. 10:48
 8/21 anonim ***** válasza:
26%
Az ivartalanítás segíthet. Mellette kutyaiskola, hogy megtanuld hogyan kell "falkavezérnek" lenni.
2017. szept. 28. 11:04
 9/21 anonim ***** válasza:
14%

#8as vagyok

Ilyenkor kezdenek tüzelni a szukák. Lehet a te kutyád is érzi és az ösztönök miatt ilyen.

2017. szept. 28. 11:06
 10/21 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem ez nevelés probléma.

Hogy azt hiszik az emberek, vesznek egy "szelíd" fajta kutyát, és nem kell nevelni, mert ő egy kutyimutyi.

Hát de. Minden kutyát kell.

Nekem 8 éves pit (keverékem) van szaporítótól (akkor még én sem tudtam sokat a témában), és soha ilyen megmozdulása nem volt. Kaját bármikor elvehetek tőle, a féreghajtót ledugom a torkán, fülét rendszeresen pucolom, amit utál...stb Bármit tehetek vele. A fiunk pedig 4 éves, mégsincs semmi gond. De mi az elejétől szigorúan, következetesen neveltük, így nagyon jó kutya lett belőle. Igazi jó játszópajtása a fiunknak. Ja, és kan.

SZóval kérdező keress kutyasulit, és kezd el megtanulni, hogyan kell a kutyát nevelni!!! (ha már eddig nem tetted)

2017. szept. 28. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!