Egyes gazdik miért hunynak szemet a kutyájuk őrjöngése felett?
Főleg a kistestű kutyások. Nekem is kistestű kutyám van, de ő teljesen nyugodt (pedig ugatós fajta), szépen sétál, barátságos, stb. A múltkor szembejött velünk egy yorkis, a kutya őrjöngött a póráz végén, a kutya egész teste rángott és úgy ugatott, mint akit ölnek, ráadásul neki akart menni az én kutyámnak, aki a lábam mellől nézte kb "ennek mi a franc baja van?" fejjel. A csaj meg kuncogva az ölébe kapta és megdajkálta a kutyát, aki próbálta kitépni magát az öleléséből... Én nem értem, ők nem veszik észre, hogy ez rohadt gáz?
Facebookon is olyanokat írnak, hogy "hát ő ilyen, de én elfogadom így, így szeretem" meg "kis ördögfióka, de hát a kistestűk ilyenek", "imádni való ahogy vérengzik", stb... Érti ezt valaki?
Az én kutyámat is majdnem megkapta a minap egy kb 3 kilós csivava keverék. Nekem is kistestű kutyám van, de soha eszébe nem jutna más kutyára rátámadni, emberre meg pláne nem. Soha nem ugat meg semmit és senkit, szépen elsétál a többi kutya mellett. Ez a fehér keverék pedig nagyon sunyi, szépen sétál mindig és amint elérhető távolságba kerül a másik kutya, hirtelen rátámad teljes erőből és őrjöng, visít. Annyira veszélyes, hogy a gazdája néha már inkább ingázik két járda között, ha szembejön valaki kutyával. A legjobb az egészben, hogy soha nem is szól rá a lány, csak megy tovább és húzza a kutyát.
Szerintem ez az antiszociális viselkedés még attól is kialakulhat, hogy mindig felkapkodják a kezükbe a kutyát az ilyen nevelésből 0 gazdák, amikor meglátnak egy nagyobbat az övénél. Így a kutyának sosem lesz viselkedésbeli tapasztalata a saját faján belüli nagyobb egyedekkel is. A másik véglet meg a kerítés mögött elborult agyú kutyák, itt belőlük rengeteg van, a gyalogos úton végig sem lehet tőlük menni normálisan. Egy normális staffi van, csendes, farokcsóválós viselkedéssel a kerítés mögül is, sétáltatva van rendszeresen és barátkozik más kutyákkal, mert hagyják is neki, emellett határozott neveltetést kap. Többi pedig még a kerítésről látható járdaszakaszon kívül semmit nem látott. Van mégegy eset is itt, kinti benti kutya, sétáltatva van, viszont soha sem engedik más kutyákhoz közel mert jajjj beteg lesz. Na ő is pórázról és kerítésnél őrjöngő típus. Az ilyen gazdáknak már úgyis mindegy hogy viselkedik a kutyájuk szerintem. Ha akarná, a felsorolt ismerősök közül, mindegyik megtudná nevelni a kutyáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!