Lehet kutyát sétáltatni póráz nélkül? Illetve nem kapnak valami bűntetést a kutyatartók hogyha nem szedik össze a kutyájuk után a sz*rt?
Félreértés ne essék, szeretem a kutyákat, de szerintem nem lenne szabad póráz nélkül sétáltatni őket, még ha csak ilyen kis padlócirkálókról van szó, mindig jönnek oda "támadni" engem, persze kiröhögöm őket, a bokámat sem tudják megharapni.:D
Mi lenne ha én sétáltatnék egy nagyobb testű kutyát pórázzal, és egy ilyen kiskutya meg oda jönne kötekedni?
A másik hogy nem lehet szinte sehol sem menni, még a járdán sem normálisan, mert tele van "aknákkal". Nem igaz hogy nem bírják összeszedni a kutyájuk után. Nem lehet szólni valakinek ezzel kapcsolatban?
Mit szeretnél megtudni, mert szerintem csak kiöntötted azt, ami a begyedben van. Közterületen egyébként csak pórázzal szabad kutyával sétálni, s egyes fajtákat, illetve a harapósakat fajtától függetlenül csak szájkosárral.
És természetesen az ürüléket fel kell takarítani utánuk.
A kutyafuttatókon kívül szinte mindenhol csak pórázzal lehet a kutyát sétáltatni a törvény szerint és ugye az ürüléket mindenhonnan fel kell takarítani.
Szerintem egy kutyának szüksége van a póráz nélküli sétákra is, viszont ezek során be kéne tartani egy pár íratlan szabályt(bár ezek a pórázos kutyákra is vonatkoznak szerintem):
Kérdezés és engedély nélkül ne engedd oda a kutyádat más kutyához, pórázashoz pedig végképp ne.
Ne engedd, hogy a kutyád végigszaglássza a szembe jövő embereket, de leginkább "rájuk se nézzen".
Ha megkérnek, hogy rakj rá pórázt, rakd rá a pórázt, ne kezd el magyarázni, hogy nem bánt.(senki sem állította ennek az ellenkezőjét ;) )
Mindig szedd fel utána a piszkot és ne engedd, hogy a virágágyásokat, házfalakat, kerítéseket lepisilje.
Sok kutyánál nem segít a póráz, volt már rá példa, hogy direkt nagy ívben megpróbáltam kikerülni valakit, aki egy 50-60 kg-os döggel volt, de ő simán odasétált vele hozzánk (mert odahúzta a kutya) és jól ledomináltatta a kutyáimat. Én meg imádkoztam, hogy az enyémek nehogy kifejezzék a nemtetszésüket...
A kutyaszar otthagyásának a levideózását támogatom, simán osztogatnak érte büntit, csak legyen bizonyíték. És abszolúte megérdemli az illető.
A póráz viszont nagyon más eset. A szabályok szerint ott is neked van igazad, viszont a szabályok szerint nem lehetséges állatkínzás nélkül kutyát tartani. Belterületen és külterületen is tilos elengedni. Még ha vásárolsz egy erdőt vagy mezőt, ott sem engedheted el a kutyát, mert minden ami nem belterület az vadászati terület. És sajnos a kutyafuttatók vagy akár egy kert is édeskevés mozgás egy kutyának. Így kénytelen mindenki szabályt szegni aki normálisan akarja tartani a kutyáját. A bokára támadó padlócirkálók gazdáira mondjuk ráfér a helyreigazítás, csak nem így, mert a végén még rászoknak a közteresek a büntetésre akkor is, amikor nem kéne.
A pórázt csak arra kijelölt helyen lehet levenni a kutyáról.
A kutyagumit én össze szoktam szedni (kutyabolondként szinte mindig van nálam zacsi) és udvariasan odaadom a gazdának, hogy a kutyája elvesztette. Agresszív válasz még nem volt, de olyan igen, aki el akarta játszani, hogy nem érti amit mondok. (angolul beszéltük meg. Olyan volt, mintha két Drakula beszélgetne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!