Hol vegyek border colliet, ha kifejezetten nem terelésre keresek kutyát?
Természetesen tisztában vagyok benne, hogy mekkora mozgásigénye van ennek a fajtának. Rengeteget túrázunk a családdal, így a napi megmozgatás biztosan meglenne.
De ennek ellenér egy kertesházban élünk, és a lakásban is lenne.
Tudtok olyan kiállíási/show border tenyésztőt ajánlani, akivel esetleg saját tapasztalatok is van?
Köszönöm!
Utolsó előtti, neked lehetnek problémáid :D
Azok is munkák amikről te beszelsz. Én a terelésre gondoltam. Rengeteg show border terel fantasztikusan jól . A munka vonal és kinézet még nem garancia a jó kutyára, ugyanúgy, ahogy a show küllem se garancia a rossz kutyára.
Várjunk már egy kicsit... Ki ajánl munkakutyát kezdőnek? Én azt mondtam, hogy keress fel a tenyésztőket és beszélgessen velük és döntsenek, közösen a tenyésztővel, hogy számára melyik kutya a megfelelő...
Én azt nem tudom elfogadni, hogy ennyire lenézed azokat a tenyésztőket, akik nem munkára szelektálnak, hanem küllemre...
De ha már itt tartunk én találkoztam már ISDS tk-val rendelkező BC-vel. És a munkája meg nem ért egy kalap kakit sem. Az, hogy néhány vizsgán találkozol épphogy átcsusszant kutyával... az meg nem a kutya hibája, hanem a gazdáé, a kiképzőé, és a rendszer. De hamár itt tartunk, akkor terelésen is vannak olyan kiképzők akik, nem ösztönre képeznek, hanem feladatra... (pl. fuss előre 150m-t és ott lesznek a birkák, nagyon vicces volt amikor egy munkakutya kifutott, és nem volt ott a birka, és látszott a kutyán, hogy most mi legyen, mert eddig mindig ott voltak. pedig "munkakutyáról" volt szó)
A másik ami miatt fel tudok háborodni, az az, hogy ne ítélj már, meg engem, illetve a kutyámat arról, hogy urambocsássmeg, nem tartok otthon barikat és csak heti 2x tudok elmenni terelni, és nem vállaltam be egy munkakutyát...
Tehát 100 szónak is egy a vége, ne szóld le azokat akik tudatosan választanak kutyát. És ha nagyon sarkosan nézem, akkor nemzetközi viszonylatban nem a magyar munkaborderek a legkeresettebbek a piacon...(ezt mindenki értse úgy ahogy akarja....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!