Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtat valasszak?

Milyen fajtat valasszak?

Figyelt kérdés

13 eves vagyok. Lakotelepi lakasban elunk most. Multkor voltam egy ismerosommel kutyasuliban, es rajottem, hogy nekem hianyzik ez az egesz. A kutyak, a ramugralas, a nyalcsorgatas..:)

Elotte volt kutyam, de elveszett/elloptak. Facebookon kiirtam, csomo megosztas, szemelyesen is vegigjartuk az egesz varost de semmi. (Nem tettem rajta tul magam, nagyon hianyzik! Es meg mindig varom haza,hatha. Ez mar 1,5 eve)

Szeretnek eletmodot valtani ezert nem lenne baj ha lenne mozgasigenye. Kis testut szeretnek mindenkeppen.

A kutyasuli szombaton es vasarnap van 2 ora hossza. Tudnatok segiteni? Tudom a neten tele van minden ilyenekkel, de nem hiszem h a horoszkopom alapjan kene valasztanom :D elore is koszi :)

2017. szept. 25. 08:31
 1/6 anonim ***** válasza:
24%

ha tudod, hogy tele van vele a net a valaszt is tudni fogod. menhely. vagy fajtamentoknel nezz szet.

venni 100k tol tudsz kutyat akinel nem fogsz meglepodni hogy fel ev utan it faj ott faj vagy naponta kene vinni orvoshoz..

2017. szept. 25. 08:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez alapján gyakorlatilag minden kistestű fajta megfelelő lenne, kicsit szűkíteni kéne a kört, hogy tudjunk válaszolni. De szerintem legjobb lenne menhelyről hozni, ha nincs kedvenc fajtád.
2017. szept. 25. 08:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nincs konkrét fajtaelképzelésed, érdemes először körbenézni a menhelyeken.

Egyébként kistestű, mozgékony kutyák pl. törpe uszkár, yorkshire terrier, törpe pincser.

2017. szept. 25. 09:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Kistestű és mozgékony pl. a Jack Russel Terrier, vele lehet futni stb. Először viszont szerintem a szüleiddel konzultálj a kutyatémáról és együtt válasszátok ki az új családtagot.
2017. szept. 25. 09:08
 5/6 anonim ***** válasza:

hát elég sok kistestű kutya van.

nekem csivavám van. szeretem mert bújós ember barát. de 3 hónapos és őt még fél évig nemszabad levinni sétálni csakis kézben mert még megfázik,beteges,elkap valamit, tehát szerintem menhelyen kéne szétnézned elsősorba.

szerintem egy keverék kiskutyust is lehet szeretni .

2017. szept. 25. 10:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Westie, törpepincser, középspitz, törpe schnauzer. A leírás alapján ez mind megfelelő lenne, kistestűek, mozgékonyak, viszont az is jó megoldás, ha menhelyről választotok egy kisebb testű, energikusabb keveréket, az ott dolgozók ebben segíteni fognak.

A szüleid amúgy mit szólnak a kutyához? Szeretnék ők is? Egy kutya 10-15 évig él (mivel kistestűt szeretnél, lehet, hogy még tovább), biztos, hogy az elkövetkezendő 15 évben tudsz majd róla gondoskodni? Tudsz majd neki biztosítani napi 3 sétát, amíg kicsi, addig többet is? A szüleid megengedhetik maguknak a kutyasulit, a felszereléseket, a minőségi tápot? Mert gondolom, 13 évesen nincs saját kereseted. Ha ezekre igen a válasz, akkor gondolkozz el az opciókon, amiket írtunk neked kutyaválasztás kapcsán.

2017. szept. 25. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!