Nagyon szeretnék egy Staffordshire terrier-t, viszont úgy érzem, nem biztos, hogy elbírnék vele. Válasszak másik fajtát?
Régóta szeretnék egy Staffordshire terrier-t.Több fajtát néztem már,de mindig a Staffinál lyukadok ki :D
Második kutyám lenne.Vinném kutyaoviba,suliba.
Nagy bátyámnak régen egy Pitbullja volt őt is szerettem nagyon.Talán onnan van egy fajta szeretet a bull típusúak iránt.
Viszont félek,hogy nem lennék elég határozott egy ilyen fajtához.
Mit javasoltok? Esetleg Staffi gazdikkal kellene találkoznom,beszélgetnem?
Vagy ha ennyire bizonytalan vagyok válasszak másik fajtát?
Amúgy a kutya vásárlás nem most lesz csak pár év múlva.
Szerintem ha csak pár év múlva lesz, akkor addig felesleges bármiről is beszélni.
Addig a személyiséged is rengeteget fog még változni és ki tudja, mi lesz. Nem is értem mit hittél...
Ha viszed iskolába és foglalkozol vele, akkor szerintem már nagyon bénának kell lenni, hogy ne bírj el vele. Mármint ha sikerül jó helyet találni, ahol szakszerűen segítenek, akkor kevés olyan ember van, aki azok után elbukna. Annak sem látom értelmét, hogy másik fajtát válassz, hiszen ha ezt szereted és ilyen kutyát szeretnél, akkor nem érdemes magadra erőltetni valami mást, amikor úgyis erre vágynál.
De ismétlem, amíg az egész a jövő zenéje, addig nincs miről beszélni.
Fajtamentőkkel/menhellyel az a bajom,hogy ilyen fajtákat általában csak már ilyen fajtát tartó gazdiknak adnak vagy akiknek volt már tapasztalata erősebb fajtákkal.
Egyik ismerősöm is próbálkozott csak ő Argentín dogot szeretett volna örökbe fogadni,neki 2 kutyája is volt.Azzal az indokkal nem adtak neki kutyát,hogy nem volt még erős fajtával dolga stb. Megértem,hogy nem akarnak tapasztalatlan kézbe kutyát adni,de akkor is.Első 1-2 hónapban csinálnának több látogatást és akkor meglátnák,hogy jó helyre került.
Velük csak ez a bajom.Pedig felnőttet is elhoznék nagyon szívesen.Persze majd megpróbálkozok,hátha..
Viszont ha ott nem kapok kutyát,akkor tenyésztőtől veszek egy kölyköt :)
Akkor jó :)
Hát semmiképpen se lenne jó,ha elhoznék egy kutyát,mert külsőleg beleszerettem aztán itthon derülne ki,hogy ez a kutya belsőleg nem is hozzám való. 3-4 találkozásból szerintem úgy is kiderülne passzol e hozzám a kutyus,ő is elfogad,meg bírnék is vele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!