Van itt olyan szakember aki viselkedés problémás kutyákat tanít? Kéne egy kis tanács
Csivavám van, az utóbbi pár hétben rátámad mindenre és mindenkire. bicós, autók, járókelők,...stb
már kezdek kétségbe esni mivel 2 napja voltunk dokinál vele és nem hagyta magát megvizsgálni, ugatott és ráakart támadni az orvosra (eddig mindig hagyta magát), kénytelenek voltak elkábítani aminek mondanom sem kell nagyon nem örültem. egyrészt mert szerintem rohadtúl nem egészséges, másrészt meg egy egyszerű fülvizsgálatra 10.000 ft-ot fizettem. úgy vettem észre, hogy amikor kiviszem sétálni a semmit is képes ugatni megállás nélkül és nem tudom lecsitítani. Akkor kezdődött, mikor megismerkedtünk más csivisekkel és elengedtem, hogy futkosson a többivel és azóta is így megy a napi séta. pórázon sétáltatás közben van olyan amikor megtorpan és nem akar jönni, ellentart. amúgy is félénk tipus, de sosem volt ennyire támadó, a pórázon sétáltatás is mindig könnyen és ügyesen ment.
Már nagyon sok mindent megpróbáltunk
Ez az agresszív viselkedés alapján mindent csinál csak falkavezérként nem tekint rád.
Viszont ez a nagyon hirtelen viselkedés válltozás és agresszió akár szervi elégtelenségre is utalhat vagy simán idegrendszeri problémára. Ettől a fajtától amúgy sem áll távol a gyenge idegrendszer.
Azt még hadd kérdezzem meg, hogy mennyi idős kutyáról van szó? Ha kölyök akkor még a kamasz kor, ivarérettség melléktermékeként el lehet könyvelni, viszont akkor komoly nevelésre szorul.
Az ilyen agresszív viselkedést mindenképp tiltsd és büntesd. Ez már túl van azon a fázison amikor elég a tiltás, ide következmény is kell. Arra még figylej, hogy ha elkezded a büntetés akkor nincs vissza út. Ha nem fejezed be és csak úgymond 'ijeszted' akkor ő is hamar rájön, hogy nincs következmény.
Javaslom, hogy keress fel egy kiképzőt, kutyaiskolát ha nem szervi probléma a dolog forrása.
1éves 4 hónapos, ivartalanìtott kisfiú
Hogy büntessem? Mit értesz az alatt hogy következmény?
Következmény=büntetés. A fenti egyik javaslat, hogy megfogod a grabancát, megrázod, és csak akkor engeded el, amikor már nem üvölt, nem vergődik, nem akar téged megharapni, vagyis amikor már lenyugodott, például jó büntetés lehet. Ha jól csinálod.
Keress fel olyan kutyaiskolát, ahol nevelés, szocializáció is van, nem csak pályamunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!