Dobermann kutyafajta tényleg olyan hogy akár a saját gazdáját is megtámadja? :/ Nagyon szeretnék egy kutyát, és kicsi korom óta a Dobermannok szerelmese vagyok. Most 14 éves vagyok, végre a szüleim is beleegyeztek.
Itt választ kapsz minden dobermann-os kérdésedre, a támadásra is!
Megjegyzem, nekem volt.
Soha semmi problémánk nem volt vele, nagyon szerettük.
Azért nem írok hosszabban, mert a fenti linken mindent megtalálsz, amit elmondhatnék.
ha rám hallgatsz, ennyi idősen nem egy ilyen kutyával fogsz kezdeni. komoly odafigyelést, és tanítást igényel. vagyis először kutyaovi, aztán kutyaiskola. ha nincs jól nevelve, akkor kiszámíthatatlan. megkattanni akkor fog ha rossz a vérvonal. szóval ha egy normális felmenőkkel rendelkező kutyát szeretnél, amelyik nem lesz egy idegbeteg állat, akkor egy olyan tenyésztőtől kell venni, amelyiknél sok a jó visszajelzés. egy normális vérvonalú, jó kiállással bíró kutya belekerülhet, egy jó 200 ezer forintba is. szaporítótól semmi képp se vegyetek! nem is biztos hogy 100% fajta kutya, és ha még a vérvonala is rossz, akkor elég sok betegségnek lehet kitéve a kutya! tenyésztőtől is úgy érdemes venni, hogy először a szüleit megnézni, meg hogy milyen helyen vannak a kutyák tartva, nem minden tenyésztő, tenyésztő! egy szaporító is mondhatja magára, hogy tenyésztő! azoknál általában, putriban vannak a kutyák. csak törzskönyvvel érdemes venni. ha tényleg jó, és normális a tenyésztő akkor mindent elfog mondani a kutyával kapcsolatban, hogy mit hogyan, mikor! :-) kutyát csak akkor vállalj, ha tudod, hogy milyen felelősségel jár, és ha netán valami baj történne vele, akkor az orvosi költségeket tudjátok fizetni! van napi 3-4 órád minimum foglalkozni vele? reggel minimum egy fél, egy órás séta, délben minimum ugyan így, este fele pedig egy jó 2-3 óra. ezeket gondold át, hogy van-e idős, és energiás ezekhez, na meg persze a kutyaovi/iskola sem ingyen lesz! :) remélem, hogy tudtam segíteni
üdv; egy dobermann tartó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!