Milyen kutya lenne számomra az ideális?
Szóval volt már több kutyim is de sajnos elpusztultak...és szeretnék egy új kutyit. Feltételek:
Legyen értelmes,okos
Inkább egygazdás de azért barátságos
Bírja a hosszú túrákat és a hideget is
Inkább a nagy méretű kutyákat szeretem de a 60 kilót ne nagyon haladja meg. Esetleg milyen kutyákat ajánlanátok? Pénz az lenne rá természetesen valamint hatalmas kertünk van és nagy haza lenne sok játeka is. Reggel elvinném egy órára sétálni délben van 1 vagy 2 lyukas órám és akkor pedig osztálytársaim kutyájával barátkoztatnák. Kérlek csak normalis valaszokat írjatok! Ja ésn 17 éves lany vagyok ha ez számít.
7-8 km futás, két óra fárasztás, emellett séta -> ha ezeket tényleg betartod, akkor gyakorlatilag bármilyen kutyád lehet.
Így viszont elég sok fajta szóba jöhet: border collie, szetterek, vizslák, labrador, golden retriever, német juhász, berni pásztor, husky és így tovább. Ha valamelyik érdekel, akkor egyesével nézegesd meg a tulajdonságait, mivel mindegyik fajtának van előnye-hátránya, plusz van amelyik nem ajánlott kezdőknek (nem tudom, te mennyire van tapasztalt), némelyik elég kemény dió, szóval rendesen nézz utána, mielőtt döntesz.
A menhelyi kutyákkal kapcsolatban én is hasonlóan érzek - sajnálom az ottmaradottakat -, de gondolj arra, hogy azzal, hogy egyet megmentettél, te lettél számára a mindenség, annyira hálás neked. Nem árt ott sem körbenézni. Ha nem akarsz konkrétan menhelyre menni, akkor nézd meg a "kínálatot" a menhelyek oldalain vagy különböző fajtamentéseknél is szétnézhetsz.
"ha elhoznék onnan egy kutyát utána bűntudatom lenne hogy csak őt hoztam el ezért most fajtatisztát szeretnék"
ezt a logikádat nem nagyon értem: ha 1 kutyát megmentesz, akkor bűntudatod lesz, de ha egyet sem mentesz meg, akkor nem? :O
na mindegy..
Szépen lepontoztatok a borderrel , pedig a kerdezo is gondolkodik rajta. Ok
Most nem azért ha az tetszik neki, és megprobálja az osszes szabadidejét rákoncenteákni azért egy border se fog bekattanni, hogy szétszedi a kertet. Pont azért mert megszokja a rendet, mert okos. Ha a kérdezo le tudja fárasztani, akkor miért nem jó a border? Tény gyerek mellé nem a legideálisabb, de elvinné túrázni stb, egy bordernek azért ez nem rossz dolog....
Ha elmész egyetemre,mert lassan oda fogsz járni vagy ilyesmi,viszont gonsolj erre is ne szuleidre maradjon. Bár, ha otthon maradsz (egyetem van, vagy meló miatt) vagy viszed az a legjobb. Ismeros is tart lakásban bordert, és állandóan vele van,túráznak stb. Nem ajánlom lakásba tény, de nem mindenkinek van kertes háza, foglalkozáson van a hangsúly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!