Milyen kutya lenne számomra az ideális?
Szóval volt már több kutyim is de sajnos elpusztultak...és szeretnék egy új kutyit. Feltételek:
Legyen értelmes,okos
Inkább egygazdás de azért barátságos
Bírja a hosszú túrákat és a hideget is
Inkább a nagy méretű kutyákat szeretem de a 60 kilót ne nagyon haladja meg. Esetleg milyen kutyákat ajánlanátok? Pénz az lenne rá természetesen valamint hatalmas kertünk van és nagy haza lenne sok játeka is. Reggel elvinném egy órára sétálni délben van 1 vagy 2 lyukas órám és akkor pedig osztálytársaim kutyájával barátkoztatnák. Kérlek csak normalis valaszokat írjatok! Ja ésn 17 éves lany vagyok ha ez számít.
Border collie
Legokosabb fajták kozott van, nagy mozgásigénye van,kert és túra pipa.
Nem nagyon nagy kutya, de azért elég szép kutyus "normális méret"
Más kutyákkal is jol kijon
És nagyon sok foglalkost igényel mivel okos, de mivel ennyire okos meg is van a gyumolcse:)
Nagy kert kell neki, mert ha nem foglalkozol vele állítólag unalmában szétszedi a kertet:)
Aza baj, hogy egy bordernek nem elég, ha reggel sétál 1 órát meg délben 1 vagy kevesebbet. Sőt ez még egy németjuhássznak is kevés. Mind a 2 kemény munkakutya, fizikálisan 1-2 óra séta talán lefárasztja (nem midet). Viszont az agyukat iy meg kell dolgoztatni ez ahogy nő a kutya egyre hoszabb idő.
Az általad nyújtott mozgás némi agyi fárasztással kiegészítve egy goldinak megfelelő lehet. Viszont bármilyen kutyát veszel 1. tenyésztőtől vedd 2. ne a legaktívabb kiskutyát válaszd a kennelből.
Nem rossz indulatból, de szerintem egyik sem. Az, hogy 17 éves vagy nagyon is számít. Jövőre vagy azután érettségi, ami rengeteg erőt kivesz az emberből, utána pedig vagy továbbtanulsz vagy dolgozol, de valószínűleg az előbbi. Akkor lehet, hogy az ország másik végében élsz majd, sőt, az is lehet, hogy külföldön. Egygazdás kutyát szeretnél, de semmire nem lesz majd időd, nemhogy egy másik előlényre. Hazaérni este, fájó fejjel és hullafáradtan - a kutyád meg kicsattanó energiával várja, hogy fuss vele 10km-t. Főleg, hogy valószínűleg nem is téged fogadna el falkavezérként, mivel a suli és egyebek miatt ilyen korban már kevés időt töltünk otthon. Amúgy is csak tanítási szünetben lehetne egy kölyköt hazavinni, mert az első hétben még 0-24 órás figyelmet igényel.
Egy border collieval csak akkor lehetne bírni, ha a családod többi tagja is foglalkozna vele, mert a te egyórás sétáid nem fárasztanák le.
A kérdésedben nem írtad, hogy mindenképp fajtatiszta kutyát szeretnél.
Úgyhogy én azt javaslom, nézz szét egy menhelyen. Ott szebbnél szebb kutyusok vannak, biztos beleszeretsz majd valamelyikbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!