Mi történhet ha a kutyám megharap valakit?
Panel lakásban lakunk, és van egy nagyjából 30 kg-os keverék, menhelyi kutyánk aki elég házőrző és minket is próbál megvédeni. Ma este levittük a kutyát sétálni, és mivel a nagyobb testű kutyákkal agresszív ezért mindig pórázon tartjuk, kivéve ha egyedül vagyunk a kutyafuttatóban. A liftet mentünk le a földszintre ahol kinyitottam az ajtót és egy szintén ott lakó lány a golden retrieverével várt a liftre. Annyira közel állt a liftajtóhoz hogy nem is maradt szinte időm reagálni, ezért mikor összemarakodtak volna lerántottam a kutyámat az övéről és visszaléptünk a liftbe amíg arrébb mennek, ezek után azt hittem hogy különösebb dolog nem történt, ezért leszidtam a kutyát, és mentünk ki sétálni. Mikor feljöttünk kb egy óra múlva jön le a lány anyja, hogy a kutyám a lány lábát marta meg mert az a kutyája előtt volt. Elkérte az oltási papírt, hogy be van-e oltva veszettség ellen, természetesen érvényes oltása volt. Megkérdeztük hogy nagyon rossz-e a seb illetve hogy a lány nadrágját nem tépte-e el, mert akkor kifizettük volna. Hát nem lett anyagi kár, és a lábát is inkább csak felkarcolta a kutya foga. Ezek után bocsánatot kértem és elment. Az volna a kérdésem hogy ha mégis úgy dönt hogy a lányát elviszi orvoshoz vagy ilyesmi, akkor mi lehet ennek a következménye a kutyámra nézve? Egyébként van egy pár lakó aki nem igazán szívleli a kutyát mert szerintük "sunyi" a járása és a kinézete.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Ha be van oltva a kutyád veszettség ellen, akkor max 2 hétre otthon "karantén" lesz. De erről kapsz hivatalos levelet.
Egy többlakásos házban elkerülhetetlen, hogy összefuss más kutyával. Tegyél szájkosarat a kutyádra, míg kiértek a házból. Így megnyugodhatnak a kutyát nem kedvelő lakók is.
Egyébként én pl megállítom liftben, lépcsőfordulónál, stb a kutyámat. Amikor látom, tiszta a környék, jöhet mellém. Kapunál is előfordul, valaki befelé jönne , mi meg ki.
Nem harapós, de nagytestű és van, aki megijed tőle. Elég nagy a vándorlás a lépcsőházunkban.
ma 00:42
Lakótelepen nagyon is számítani kell bármire. Pl házsarkánál, utcasaroknál a másik oldalon felbukkanó kutyára, lift előtt várakozó kutyára, stb.
Remélhetőleg tanultál az esetből és használod a szájkosarat. Nyilván sétakor nem kell már. Még nem késő a kutyáddal megfelelő iskolát keresni, ahol segítenek a kutyád átnevelésében.
Szerintem sokak nem tudják értelmezni amiket leírtam.
- Nagyon rövid pórázon viszem a lakott területeken.
- Nem megy neki a kutya MINDENKINEK, csak ez az eset történt.
- A lánnyal (aki nem gyerek) az ég világon semmi baja nincs, utazott már a kutyámmal együtt a liftben, csak
akkor morgott rá egyszer ha az a kutyájával volt.
- Nyilván nem a felelősséget akarom elhárítani hiszen tudom hogy az én hibám hogy nem tudtam időben reagálni.
ma 09:18: köszönöm amit írtál, utólag is bocsánatot kértem az eset miatt és teljes mértékben igazad van.
ma 12:10: tanultam az esetből igen, ma már használta a szájkosarát az utcán és nyugodtan sétáltam vele a
parkban is.
ma 11:17: köszi a kis regényt, nagyon jó a humorod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!